Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Nemme minipizzaer (koldhævede)

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

20. marts 2024
Pizzaer er bare altid et hit, og når de laves i hapse og tag-med-på-farten venlig udgave, bliver det kun endnu bedre! Dejen til de her er rørt sammen aftenen i forvejen og så er der altså lynhurtige, nemme og friske pizzaer på dagen, du skal bruge dem. Når dejen er rullet ud til bunde, er det bare at putte dit fyld på, ind i ovnen – og vupti; lune lækre pizzaer på bare 20 min.
Nemme minipizzaer (koldhævede)

Opskrift på nemme minipizzaer (koldhævede)

Pizzaer er bare altid et hit, og når de laves i hapse og tag-med-på-farten venlig udgave, bliver det kun endnu bedre! Dejen til de her er rørt sammen aftenen i forvejen og så er der altså lynhurtige, nemme og friske pizzaer på dagen, du skal bruge dem. Når dejen er rullet ud til bunde, er det bare at putte dit fyld på, ind i ovnen – og vupti; lune lækre pizzaer på bare 20 min.

Jeg har i denne udgave brugt en god ketchup (du kan også bruge en færdig tomatsovs eller lave din egen, hvis det skal være en knapt så hurtig udgave), skinke, minipeperoni, cocktailpølser, mozzarella og krydderurter. De smager skønt! og ungerne elsker dem i madpakken eller som mellemmåltid – ligesom moren.

Dejen her giver bløde, luftige bunde og kan faktisk også bruges som dej til pølsehorn. Evt kan du lave halvt af hver ud af portionen.

Står du og skal bruge pizzaerne her og nu, kan du sagtens lave dem på dagen, så bruger du blot 25 gram gær i stedet og lader dejen hæve en time ved stuetemperatur.

Fyldet står du selvfølgelig helt selv for! Men mangler du inspiration, er denne kombi ihvertfald ret herlig


Nemme minipizzaer (koldhævede)
Antal: 15 stk.

Nemme minipizzaer (koldhævede)

Pizzaer er bare altid et hit, og når de laves i hapse og tag-med-på-farten venlig udgave, bliver det kun endnu bedre! Dejen til de her er rørt sammen aftenen i forvejen og så er der altså lynhurtige, nemme og friske pizzaer på dagen, du skal bruge dem. Når dejen er rullet ud til bunde, er det bare at putte dit fyld på, ind i ovnen – og vupti; lune lækre pizzaer på bare 20 min.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 8 timer

Ingredienser

Dej

  • 15 gram Gær
  • 1,5 deciliter Vand lunkent
  • 1,5 deciliter Mælk
  • 1 stk. Æg
  • 1/2 deciliter Olie
  • 1/2 deciliter Yoghurt naturel – kan udelades
  • 1 tsk. Salt
  • 250 gram Tipo 00 mel
  • 50 gram Rugmel
  • 300 gram Hvedemel

Fyld

  • 2 deciliter Ketchup eller tomatsauce
  • 1 pakke Skinkestrimler
  • 1 pakke Cocktailpølser
  • 1 pakke Pepperoni mini
  • 1 kugle Bøfmozzarella
  • 2 tsk. Oregano tørret
  • Frisk timian hakket, kan udelades

Sådan gør du

Dej

  • Rør gæren ud i det lunkne vand.
  • Rør mælk, æg, olie og yoghurt i.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør godt sammen. Ælt færdig på et meldrysset bord.
  • Sæt til hævning natten over i køleskabet.

Fyld (dagen efter)

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Del dejen i 15 stykker, som hver rulles ud til en bund.
  • Hak skinken fint, skær cocktailpølserne i skiver og skær mozzarellaen i mindre stykker. Smør ketchup på bundene og fordel alt fyldet ovenpå.
  • Bag 15 min, til de er gyldne og osten smeltet.