Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Moules frites

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

7. august 2018
Lækre, smagfulde muslinger dampet i hvidvin og fløde, uhm!

Opskrift på moules frites

Lækre, smagfulde muslinger dampet i hvidvin og fløde, uhm! Mange danskere spiser ikke ret ofte muslinger, og det er synd, for kødet er lækkert og smagfuldt, og tilmed utrolig magert! Derfor kan man også godt tillade sig at servere dem i en velsmagende sauce tilberedt på hvidvin og fløde samt servere retten med hjemmelavede pomfritter. Velbekomme!
Hvis du ønsker ny inspiration i dagligdagen, så prøv en måltidskasse fra vores sponsor Hello Fresh. Få 1199 kr. i rabat på de første 5 måltidskasser ved at trykke på dette link eller bruge rabatkoden: “gastrofun1199”:  

Antal: 4 personer

Moules frites

Lækre, smagfulde muslinger dampet i hvidvin og fløde, uhm!
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram muslinger blåmuslinger
  • 1 stk. Løg finthakket
  • 0.5 stk. Chili skæres i meget små stykker
  • 2 fed Hvidløg finthakket
  • 2 deciliter Hvidvin tør
  • 1 deciliter Piskefløde
  • 1 bundt Bredbladet persille hakket
  • 8 stk. Bagekartofler
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Muslingerne renses, og de åbne muslinger kasseres (hvis de lukker sig ved et let bank, er de stadig levende og helt fine).
  • Løg, chili og hvidløg brunes i olivenolie i en stor gryde, giv det cirka 3-4 minutter ved middelvarme. Kom muslinger og hvidvin i, og vend det hele sammen.
  • Låg på gryden og skru op for varmen - det skal koge - og vent i 5-10 minutter.
  • Når muslingerne åbner sig, sis suppevandet fra over i en mindre gryde. Lad muslingerne blive i den store gryde med låg på for at holde på varmen.
  • Suppevandet skal nu koges ind, til du kun har 2-3 spiseskefulde tilbage. Der skrues op for varmen, og så skal det ellers bulderkoge, til næsten al væsken er fordampet. Det går forholdsvis stærkt, mellem 5-15 minutter, så hold godt øje med, at det ikke koger tørt. Sker det, er det hele nemlig ødelagt, og det vil være rigtig ærgerligt!
  • Når du står tilbage med 2-3 spiseskefulde koncentreret fond, tilsætter du fløden, koger kort op og smager til med salt og peber.
  • Det hele vendes sammen med muslingerne og den finthakkede persille.
  • Serveres i dybe tallerkener med hjemmelavede pommes frites og aioli som tilbehør.

Noter

VIgtigt: uåbnede muslinger skal altid kasseres!