ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mormor frikadeller – det blir’ ikk’ bedre!

ANNE METTE AUTZEN | 24. september 2018
Frikadeller kan alle lide, og i mange hjem står retten på bordet med jævne mellemrum. Opskriften her er på den klassiske, danske frikadelle af hakket svinekød og uden tilsætning af mærkelige krydderier eller lignende

Frikadeller kan alle lide, og i mange hjem står retten på bordet med jævne mellemrum.

Opskriften her er på den klassiske, danske frikadelle af hakket svinekød og uden tilsætning af mærkelige krydderier eller lignende. Den er enkel og god, og den passer til alt!

Husk altid at røre kødet sejt med salt inden du tilsætter de øvrige ingredienser. Så bliver de færdige frikadeller bedst.


Mormor frikadeller - det blir’ ikk’ bedre!

Frikadeller kan alle lide, og i mange hjem står retten på bordet med jævne mellemrum. Opskriften her er på den klassiske, danske frikadelle af hakket svinekød og uden tilsætning af mærkelige krydderier eller lignende
4.17 fra 6 stemmer
Udskriv Pin
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 1.5 tsk. Salt
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Æg
  • 1.5 deciliter Mælk
  • 3 spsk. Hvedemel
  • Peber
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Kom det hakkede svinekød i en skål.
  • Tilsæt salt og rør kødet sejt - brug gerne elpiskerens dejkroge.
  • Pil løget og riv det fint.
  • Kom revet løg, hvedemel, peber, mælk og æg ned til kødet.
  • Rør farsen godt sammen, til konsistensen er passende.
  • Stil skålen på køl i cirka 30 minutter.
  • Rør farsen igennem. Den skal være tilpas fast til, at du kan forme den til pæne, runde frikadeller.
  • Form 10-12 frikadeller og steg dem gyldne og gennemstegte på en pande i rigeligt smør.
  • Server med dit foretrukne frikadelle-tilbehør!

Noter

Du kan bruge hakket kalv/flæsk i stedet for hakket svinekød.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!