Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mørbrad i fad med champignonsovs

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

11. november 2019
Denne mørbrad i fad serveres med en viiirkelig god champignonsovs, ris og sprøde grønkålschips. Sovsen er så god, den kan spises rent, men gør det nu også meget godt sammen med det andet.

Opskrift på mørbrad i fad med champignonsovs

Er I klar på en super lækker, cremet, smagfuld og nem hverdagsret..Som er klar på 30 min…Og som faktisk også fungerer som weekend – eller gæstemenu, fordi den bar er topskøn? Det tror jeg I er!

Denne mørbrad i fad serveres med en viiirkelig god champignonsovs, ris og sprøde grønkålschips. Sovsen er så god, den kan spises rent, men gør det nu også meget godt sammen med det andet.


Antal: 4 personer

Mørbrad i fad med champignonsovs

Denne mørbrad i fad serveres med en viiirkelig god champignonsovs, ris og sprøde grønkålschips. Sovsen er så god, den kan spises rent, men gør det nu også meget godt sammen med det andet.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Svinemørbrad og champignonsovs

  • 1 stk. Svinemørbrad
  • Smør lidt
  • Salt og Peber
  • 1 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 400 gram Champignon hvide
  • 5 deciliter Fløde madlavnings
  • 1/2-1 deciliter Hvidvin efter smag.
  • 1 stk. Grøntsagsbouillon
  • Salt og Peber

Kålchips

  • 200 gram Grønkål friske grønkålsblade
  • 1 spsk. Olivenolie
  • Groft salt lidt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rens mørbraden for sener og skær den i skiver af cirka 1 cm.
  • Krydr med salt og peber og brun dem på en pande i lidt smør.
  • Put dem i ovnfast fad og færdigsteg dem cirka 20 minutter i ovn.
  • Imens sættes dine ris til kogning og grønkålsbladene puttes i en skål, hvor de vendes i olie og drysses med salt - trækker 15 minutter.
  • Hak løg og hvidløg fint og svits dem i panden.
  • Brug evt. lidt ekstra smør.
  • Skær dine champignoner i skiver og put også dem i panden.
  • Steg til de blir bløde og let brunede (5-6 minutter).
  • Væsken fordamper og de afgiver den herligste duft; det nu de afgiver mest smag til sovsen, og så du klar til at tilføje resten: fløde, hvidvin, boullionterning og lidt salt og peber puttes i panden.
  • Rør godt, lad simre og smag til.
  • Jo længere det simrer, des tykkere og mere smagfuld sovs, så vurder hvornår du syns den er klar.
  • Jeg simrede i cirka 10 minutter.
  • Tag din mørbrad ud af ovnen og hæld sovsen i fadet.
  • Put dine grønkål på en bageplade, og bag dem 5 minutter i ovnen, til de er let sprøde.
  • Server det hele med ris og nyd.