x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Madvafler med avocado og laks

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 16. december 2018

Madvafler er et super godt alternativ til rugbrød eller som tilbehør til fisk. Jeg er ikke den største fan af pølser og lignende forbearbejdet pålæg, så en kombination med avocado, mayo, varmrøget laks og disse dejlige madvafler – så er jeg en perfekt frokost.

Vaffeldejen er meget let at lave og kræver kun få ingredienser.


Madvafler med avocado og laks

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 vafler
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 100 gram Tipo 00 Kan sagtens erstattes af hvedemel
  • 50 gram Linsemel Kan sagtens erstattes af en grov meltype.
  • 20 gram Sesamfrø
  • 20 gram Hørfrø
  • 30 gram Olie Smagsneutral
  • 3 gram Salt
  • 5 stk. Æg
  • Mayonnaise Gerne hjemmerørt eller Miracel Whip
  • Koldrøget laks
  • Avocado

Sådan gør du

  • Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål - brug evt. en røreskål.
    Tilsæt herefter et æg ad gangen indtil du har en lind og lidt flydende masse. Mine æg var små, så derfor skulle jeg bruge 5 stk.
    Del massen i dele, der er cirka 4 dl i alt.
    Vores vaffeljern er non-stick og der er olie i dejen, så dejen skal "bare" hældes i. Den laver 2 ad gangen og det tager 7-9 minutter typisk før de er færdigbagte.
    Lad dem køle af på en bagrist bagefter.
    Når de er afkølet en smule, så smør dem med mayonnaise, avocado i tynde skiver og trevlet, koldrøget laks.
    Velbekomme.
    Madvafler med avocado og laks

Noter

Tip; brug et pocheret æg eller en peberrodscreme til at pifte retten op med. 
Jeg bruger dette Tefal Snack Collection Multijern til at bage vafler i.


Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Læs mere om vafler her.