Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lynhurtig tomattærte

madsager

Stine er idekvinden bag madbloggen madsager.dk

5. juli 2020
Denne opskrift er let, lækker og luksus. Den tager ikke mange minutter at lave, men alligevel smager den så fuglene synger. Gør dig selv den tjeneste, at brug rigtig gode solmodne tomater. 

Opskrift på lynhurtig tomattærte

Denne opskrift er let, lækker og luksus. Den tager ikke mange minutter at lave, men alligevel smager den så fuglene synger. Gør dig selv den tjeneste, at brug rigtig gode solmodne tomater.


Antal: 1 Tærte

Lynhurtig tomattærte

Denne opskrift er let, lækker og luksus. Den tager ikke mange minutter at lave, men alligevel smager den så fuglene synger. Gør dig selv den tjeneste, at brug rigtig gode solmodne tomater. 
Forfatter: madsager
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke Butterdej
  • 2 Tomater Store og solmodne
  • Flødeost Havarti
  • 2 Rosmarin Kviste, frisk
  • 2 Oregano Kviste, frisk
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft) Læg butterdejen på en bradepande – med bagepapir under. Fold en lille kant på butterdejen hele vejen rundt, så den får en lille forhøjet kant.
    Riv en halv havarti ost på rivejern og put i en lille skål. Tilsæt frisk rosmarin og oregano, og til salt og peber. Rør forsigtigt rundt. Fordel osten med urter på butterdejen – godt ud i kanterne.
    Skær tomaten i skiver og læg skiverne på toppen af osten. Drys efter med lidt salt og peber på tomaterne når de er lagt på.
    Bag i ovnen i ca. 20 min. Hold øje og tag den ud, når butterdejen er puffet op og gylden brun i kanterne.
    Server tomattærten straks. 
    Bon appetit