Opskrift på linguine med fennikel og tomater
Lækker grøn pastaret med fennikel og tomater.
Vi har opskriften fra bogen: “Grøn hverdagsmad“, hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om opskriften:
“Da jeg var barn, betød pasta ‘spaghetti’, og alle spiste den med kødsovs (ikke særligt italiensk, mest bare hakket kød og dåsetomater). I 1970’erne begyndte min far at lave den rigtige Spaghetti Bolognese, den smagte skønt og var langt mere autentisk med mere pasta end sauce. Jeg opdagede først det store udbud af pasta, da jeg flyttede til New York i midten af 1980’erne. Der smagte jeg linguine med muslinger for første gang – en eksplosion af smag og velvære. Siden da har jeg elsket linguine.”

Linguine med fennikel og tomater
Ingredients
- 500 gram Pasta linguine
- 1 stk. fennikel
- 2 spsk. Fennikelfrø
- 2 fed Hvidløg finthakkede
- 4 spsk. Olivenolie
- 200 gram Cherrytomater halverede
- 1 bunch fennikel lille, blade, hakkede, eller fennikelblomster, hvis de kan fås
- 1 bunch Dild lille, kun de små kviste med blade
- Flagesalt
- Peber fra kværn
Til servering
- 50 gram Parmesan eller anden hård ost, fintrevet
Instructions
- Kog pastaen i en stor gryde med saltet vand i 9 minutter. Skær fenniklen i tynde skiver. Sæt en sauterpande over middelvarme. Sauter fennikelfrø, fennikel og hvidløg i olivenolie i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter tomater, fennikelblade eller -blomster og dildblade. Dæmp varmen, smag til med salt og peber, og tilsæt 4 spsk. af pastaens kogevand. Lad retten simre, mens pastaen koger færdig. Hæld pastaen i et dørslag, kom den tilbage i gryden eller en stor varm skål, og rør fennikelsaucen i. Server den rygende varm med revet ost.