Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lemon meringue pie

Micki-ChengMickiCheng

Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

30. april 2020

Opskrift på lemon meringue pie

MÅÅÅÅMS!! Jeg har lige lavet denne franske citrontærte ??

Og nøøøj, den smager godt!! ??

Hvem ville du forkæle med sådan en lækker, sprød og frisk tærte?! ??

Ps: se snittet:

Lemon meringue pie

Jeg deler selvfølgelig opskriften, så I kan lave den derhjemme! Lækkert, ikke?! ??

Lemon Meringue Pie / Fransk Citrontærte ???


Antal: 1 tærte

Lemon meringue pie

Forfatter: MickiCheng
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 125 gram Smør
  • 225 gram Mel
  • 50 gram Flormelis
  • 1 knivspids Salt
  • 1 stk. Æg lille

Citroncreme

  • 150 gram Sukker
  • 2.5 deciliter Piskefløde
  • 2 stk. Æg
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 0.75 deciliter Citronsaft
  • 1.5 tsk. Maizena

Italiensk marengs

  • 8 centiliter Vand
  • 250 gram Sukker
  • 110 gram æggehvider

Sådan gør du

Mørdej

  • Bland mel, flormelis og salt.
    Smuldr smørret i melet.
    Saml dejen hurtigt med ægget og stil på køl 30-45 minutter!
    Rul dejen ud på meldrysset bord og tryk i tærteform Ø22-24!
    Forbag/blindbag tærten i 12 minutter ved 200 grader, fjern fyld og bag yderligere 5 minutter ved 200 grader.
     

Citroncreme

  • Kom alle ingredienser op i en blender og blend i 10-15 sekunder.
    Kør massen gennem en sigte og direkte ned i den letafkølede tærtedej.
    Skru ovnen ned på 175 grader og bag tærte i cirka 20-25 minutter til massen er netop fast!
    Tag ud og afkøl.
     

Italiensk marengs

  • Kog sukker og vand op til en sirup og kog op til 115 grader til en tyk sirup.
    Pisk æggehviderne stive og tilsæt den brandvarme sirup i en tynd stråle, mens der fortsat piskes.
    Pisk i 5-9 minutter, til marengsen er sej og lækker og let afkølet.
    Kom i sprøjtepose med rund tylle, lav dutter på tærter, brænd med en bunsenbrænder og server! ???
    God fornøjelse med det!!
    Fransk citrontærte