Opskrift på laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme
Er du ikke til rå laks, kan du lave en laksetatar af røget laks – det smager mindst ligeså godt! I denne opskrift er der brugt ferskrøget laks, men du kan også anvende fx kold- eller varmrøget laks. Opskriften er velegnet som forret, frokostret eller som en let middagsret.

Laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme
Ingredienser
- 250 gram Laksefilet ferskrøget
- 1 spsk. Dild hakket
- 1 spsk. Persille hakket
- 1.5 tsk. Citronsaft
- 1 tsk. Citronskal fintrevet
- 1 spsk. Kapers finthakkede
- 1.5 spsk. Rødløg finthakket
- 2 tsk. Olivenolie
- Salt
- Peber
- 3 spsk. rygeost
- 2 spsk. Creme Fraiche
- Citronsaft
- 1 stk. Agurk
- rugbrødschips knuste
- salat gerne friseésalat
- 0.25 tsk. Sennep dijonsennep
- 0.25 tsk. Balsamico
- 0.5 tsk. Olivenolie
Sådan gør du
Laksetatar:
Skær laksen i meget små tern. Rør laks og alle de øvrige ingredienser sammen i en skål. Smag tataren til - sørg især for, at der er nok salt, peber og citronsaft i. Skyl og tør salatbladene. Bland sennep, balsamico, olivenolie, salt, peber, evt. citronsaft og honning/sukker til en dressing. Smag dressingen til - der må gerne være lidt "riv" i den. Vend salatbladene med dressingen. Skyl og skær agurken i tynde skiver og læg dem på tallerkenerne (se billedet). Anret tataren ovenpå agurkerne og top med salaten, en skefuld rygeostecreme og de knuste rugbrødschips.Rygeostecreme:
Rør rygeost og cremefraiche sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.