Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

9. august 2018

Opskrift på laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme

Er du ikke til rå laks, kan du lave en laksetatar af røget laks – det smager mindst ligeså godt! I denne opskrift er der brugt ferskrøget laks, men du kan også anvende fx kold- eller varmrøget laks. Opskriften er velegnet som forret, frokostret eller som en let middagsret. 


Antal: 3 personer

Laksetatar med grønt og rørt rygeostcreme

Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 250 gram Laksefilet ferskrøget
  • 1 spsk. Dild hakket
  • 1 spsk. Persille hakket
  • 1.5 tsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Citronskal fintrevet
  • 1 spsk. Kapers finthakkede
  • 1.5 spsk. Rødløg finthakket
  • 2 tsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 3 spsk. rygeost
  • 2 spsk. Creme Fraiche
  • Citronsaft
  • 1 stk. Agurk
  • rugbrødschips knuste
  • salat gerne friseésalat
  • 0.25 tsk. Sennep dijonsennep
  • 0.25 tsk. Balsamico
  • 0.5 tsk. Olivenolie

Sådan gør du

  • Laksetatar:

    Skær laksen i meget små tern. Rør laks og alle de øvrige ingredienser sammen i en skål. Smag tataren til - sørg især for, at der er nok salt, peber og citronsaft i.
    Skyl og tør salatbladene. Bland sennep, balsamico, olivenolie, salt, peber, evt. citronsaft og honning/sukker til en dressing. Smag dressingen til - der må gerne være lidt "riv" i den. Vend salatbladene med dressingen. 
    Skyl og skær agurken i tynde skiver og læg dem på tallerkenerne (se billedet). Anret tataren ovenpå agurkerne og top med salaten, en skefuld rygeostecreme og de knuste rugbrødschips.
     

    Rygeostecreme:

    Rør rygeost og cremefraiche sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.  

     

    Laksetatar
     
    Laksetatar