x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Laks Sous Vide

FOOD N' FUN | 21. maj 2018
Så skulle der LAKS i Sous Viden. Tag ikke fejl denne ret kan laves ved at bage laksen i ovnen. Sous Vide giver bare det sidste til smag og konsistens.

Så skulle der LAKS i Sous Viden. Tag ikke fejl denne ret kan laves ved at bage laksen i ovnen. Sous Vide giver bare det sidste til smag og konsistens. Laks er et sart stykke kød, og er derfor også hurtig tilberedt , men inden vi når dertil vil jeg klargøre min laks. Det kan man risikere er noget hvidt substans på laksen efter tilberedning. Dette kan undgåes ved at gøre som i videoen.


Laks Sous Vide

Så skulle der LAKS i Sous Viden. Tag ikke fejl denne ret kan laves ved at bage laksen i ovnen. Sous Vide giver bare det sidste til smag og konsistens.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Food N' Fun

Ingredienser

 • 2 stk. Laks Filet a' cirka 2 cm stykke
 • 10 gram Salt
 • 5 gram Sukker
 • 1 tsk. Olie
 • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

 • Jeg laver en lynhurtig tør-brine (saltning) Sukker og salt på kødet, vent 10 minutter og skyl rent. Dette giver bedre konsistens i det færdige resultat og fjerner den før nævnte hvide substans på fisken.
  Ellers er det bare der ud af:
  GRADER: Jeg giver laks 48 grader i sous vide, kan gå med til 50 - selvom jeg synes at alt over det bliver for meget. Det er en smagsag, leg med det.
  TIDEN: LAKS får kun 25-30 minutter ved et almindeligt (cirka 2 cm.) stykke. Stykket her i videoen fik lidt for længe, og man kan straks mærke det på konsistensen. Så pas på. Ellers så er det bare at pakke dit kød med lidt olie og lidt salt, og så i baljen.
  48 grader og 25-30 minutter, så er der fantastisk serveret. Du kan med fordel give det stegeskorpe eller sprødt skind efter på en pande med neutral olie, dog tager det hurtigt den lækre SV-tilberedning væk fra køddet.
  Som sagt, så er de ovnbagte PORRER virkelig gode til denne ret, prøv dem endelig. Se en videoopskrift her.

Noter


Annonce:
Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:
Vi anbefaler Janare Senete Falanghina er elegant strågul i glasset med fine gyldne strøg. I duften møder man noter af melon og citrus. I munden opleves vinen fyldig og frisk med en flot balance, her går noterne fra duften igen og sikrer en frisk og behagelig vin, der leder tankerne hen på sommer.
Læs mere om vinen og køb den her

Om forfatteren


Ambitiøs amatør og autodidakt kok i eget køkken. Praktisere blandt andet Sous Vide med stor succes. Grundlægger, direktør, webmaster, stik i rend-dreng og pedel på YouTube-kanalen Food N' Fun. En kanal med videoer udelukkende filmet/redigeret/uploaded på en smartphone.


Hvis du kan lide mine videoer så støt endelig med et like og følg min Youtube-kanal.

Skriv en hilsen i kommentarfeltet - så bliver jeg så glad. Alle videoer er lavet kun med en telefon, spørgsmål til dette, kan også stilles herunder.