x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Laks med za’atar og tahin

LINDHARDT OG RINGHOF | 5. oktober 2021
Hvis du ikke har smagt fisk med tahin endnu, har du virkelig noget til gode. Retten her kombinerer tahin med krydderurteduftende za'atar og syrlig sumak
Laks med za'atar og tahin

Lækker laksefilet med masser af gode mellemøstlige smage.

Vi har opskriften fra bogen: “OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love“, hvor forfatteren Yotam Ottolenghi skriver følgende om opskriften:

Hvis du ikke har smagt fisk med tahin endnu, har du virkelig noget til gode. Retten her kombinerer tahin med krydderurteduftende za’atar og syrlig sumak, vores evigt tilbagevendende, men højt elskede OTK-klassikere. Vi anbefaler på det kraftigste at købe den cremede, nøddesøde tahin, som fremstilles i Levanten, fx Libanon. Spis laksen, så snart den er færdig, da hverken fisken eller tahinen har særlig godt af at stå eller blive genopvarmet.


Laks med za'atar og tahin

Laks med za’atar og tahin

Hvis du ikke har smagt fisk med tahin endnu, har du virkelig noget til gode. Retten her kombinerer tahin med krydderurteduftende za'atar og syrlig sumak
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 4 stk. Laksefilet (600 g i alt), med skind, tjekket for ben
  • 2 spsk. Za’atar
  • 2 tsk. Sumak plus ½ tsk ekstra til drys
  • 0.6 deciliter Olivenolie
  • 250 gram Babyspinat
  • 90 gram Tahin
  • 3 fed Hvidløg knuste
  • 3.5 spsk. Citronsaft
  • 1.5 spsk. Koriander grofthakkede blade

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 220° varmluft.
  • Dup laksestykkerne tørre, og krydr dem med salt og peber. Bland za'atar og sumak i en lille skål, og drys derpå blandingen over laksens overside, så den danner en skorpe.
  • Varm en stor sauterpande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middelhøj varme, og hæld 1 spsk olie i. Tilføj spinaten og et nip salt og peber, og steg den, til den lige netop er faldet sammen.
  • Rør i mellemtiden tahinen sammen med hvidløg, 2½ spsk citronsaft, et godt nip salt og 1 dl vand i en lille skål, til blandingen er jævn og ret lind.
  • Tag fisken ud af ovnen, og hæld tahinen ud omkring den (men ikke over den). Bag den dernæst i 5 minutter mere, eller til den er mør, og tahinen bobler. Dryp den resterende spsk citronsaft og olie over, og drys med korianderen og lidt ekstra sumak.

Noter

Lav din egen version:
– Skift laksen ud med en anden, bæredygtigt fanget fisk og tilpas bagetiden derefter.
– Brug andre bladgrøntsager end spinat, fx grønkål eller sølvbeder.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Bogen kan købes her.

Extracted from Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love by Noor Murad and Yotam  Ottolenghi (Ebury Press, £25) 

All photography by Elena Heatherwick