Opskrift på laks i ovn
Dejlig opskrift på ovnbagt laks, serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris.
Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:
“Grønkålschips får en masse kærlighed for tiden. Folk spiser det i stedet for de almindelige kartoffelchips, da de fungerer mindst lige så godt. Du kan med fordel lave en kæmpe portion, så har du snacks til hele ugen.”
Laks i ovn
Ingredienser
LAKS
- 4 stk. Laksefilet
KOKOSRIS
- 2.5 deciliter Ris
- 1 dåse Kokosmælk
- 2 deciliter Vand
- 0.5 tsk. Salt Fint
GRØNKÅLSCHIPS
- 300 gram Grønkål Cirka
- 2 spsk. Olivenolie
- Salt
- Peber
MANGOSAUCE
- 250 gram Mango Frossen
- 0.5 stk. Rødløg
- 1 spsk. Olie
- 1 dåse Kokosmælk
- 0.5 tsk. Ingefær
Sådan gør du
- Læg laks på en bageplade, krydr med salt og peber.
- Skær stilkene fra grønkålen, og riv de store blade i mindre stykker. Kom grønkålsbladene i en skål med vand, vask dem grundigt. Tør dem derefter af i et viskestykke – vær sikker på, at grønkålen er fuldstændig tør, ellers bliver chipsene ikke sprøde i ovnen. Vend de tørre grønkålsblade i olie, salt og peber, spred dem ud på en bageplade – bladene må ikke ligge oven på hinanden.
- Bag grønkål og laks i ovnen på 180 grader i 15 minutter – grønkålen skal være sprød, og laksen skal være færdig.
- Varm olie i en pande, steg mango og rødløg – pas på at grønsagerne ikke får for meget, så får sovsen en træls farve. Kom ingefær og kokosmælk i, lad det simre i nogle minutter. Blend sovsen med en stavblender, smag til med salt og peber – sovsen skal muligvis have en tur gennem en sigte.
- Rens risene under koldt vand, kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Bring det hele i kog, lad det simre, til det meste af væsken er fordampet – det tager ca. 15-20 minutter. Tag gryden af varmen, lad risene trække i 5-10 minutter.
- Server laks ovenpå kokosris med grønkål og mangosovs til.