ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Laks i ovn

FADLSFORLAG | 5. april 2019
Serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris. Dejlig opskrift på ovnbagt laks, serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris.

Dejlig opskrift på ovnbagt laks, serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris.

Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

“Grønkålschips får en masse kærlighed for tiden. Folk spiser det i stedet for de almindelige kartoffelchips, da de fungerer mindst lige så godt. Du kan med fordel lave en kæmpe portion, så har du snacks til hele ugen.”


Antal: 4 personer

Laks i ovn

Serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris. Dejlig opskrift på ovnbagt laks, serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

LAKS

  • 4 stk. Laksefilet

KOKOSRIS

  • 2.5 deciliter Ris
  • 1 dåse Kokosmælk
  • 2 deciliter Vand
  • 0.5 tsk. Salt Fint

GRØNKÅLSCHIPS

  • 300 gram Grønkål Cirka
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber

MANGOSAUCE

  • 250 gram Mango Frossen
  • 0.5 stk. Rødløg
  • 1 spsk. Olie
  • 1 dåse Kokosmælk
  • 0.5 tsk. Ingefær

Sådan gør du

  • Læg laks på en bageplade, krydr med salt og peber. 
  • Skær stilkene fra grønkålen, og riv de store blade i mindre stykker. Kom grønkålsbladene i en skål med vand, vask dem grundigt. Tør dem derefter af i et viskestykke – vær sikker på, at grønkålen er fuldstændig tør, ellers bliver chipsene ikke sprøde i ovnen. Vend de tørre grønkålsblade i olie, salt og peber, spred dem ud på en bageplade – bladene må ikke ligge oven på hinanden.
  • Bag grønkål og laks i ovnen på 180 grader i 15 minutter – grønkålen skal være sprød, og laksen skal være færdig. 
  • Varm olie i en pande, steg mango og rødløg – pas på at grønsagerne ikke får for meget, så får sovsen en træls farve. Kom ingefær og kokosmælk i, lad det simre i nogle minutter. Blend sovsen med en stavblender, smag til med salt og peber – sovsen skal muligvis have en tur gennem en sigte.
  • Rens risene under koldt vand, kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Bring det hele i kog, lad det simre, til det meste af væsken er fordampet – det tager ca. 15-20 minutter. Tag gryden af varmen, lad risene trække i 5-10 minutter. 
  • Server laks ovenpå kokosris med grønkål og mangosovs til.  

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"