Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Laks i ovn

Fadls forlagfadlsforlag
 
5. april 2019
Serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris. Dejlig opskrift på ovnbagt laks, serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris.

Opskrift på laks i ovn

Dejlig opskrift på ovnbagt laks, serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris.

Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

“Grønkålschips får en masse kærlighed for tiden. Folk spiser det i stedet for de almindelige kartoffelchips, da de fungerer mindst lige så godt. Du kan med fordel lave en kæmpe portion, så har du snacks til hele ugen.”


Antal: 4 personer

Laks i ovn

Serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris. Dejlig opskrift på ovnbagt laks, serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris.
Forfatter: fadlsforlag
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

LAKS

  • 4 stk. Laksefilet

KOKOSRIS

  • 2.5 deciliter Ris
  • 1 dåse Kokosmælk
  • 2 deciliter Vand
  • 0.5 tsk. Salt Fint

GRØNKÅLSCHIPS

  • 300 gram Grønkål Cirka
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber

MANGOSAUCE

  • 250 gram Mango Frossen
  • 0.5 stk. Rødløg
  • 1 spsk. Olie
  • 1 dåse Kokosmælk
  • 0.5 tsk. Ingefær

Sådan gør du

  • Læg laks på en bageplade, krydr med salt og peber. 
  • Skær stilkene fra grønkålen, og riv de store blade i mindre stykker. Kom grønkålsbladene i en skål med vand, vask dem grundigt. Tør dem derefter af i et viskestykke – vær sikker på, at grønkålen er fuldstændig tør, ellers bliver chipsene ikke sprøde i ovnen. Vend de tørre grønkålsblade i olie, salt og peber, spred dem ud på en bageplade – bladene må ikke ligge oven på hinanden.
  • Bag grønkål og laks i ovnen på 180 grader i 15 minutter – grønkålen skal være sprød, og laksen skal være færdig. 
  • Varm olie i en pande, steg mango og rødløg – pas på at grønsagerne ikke får for meget, så får sovsen en træls farve. Kom ingefær og kokosmælk i, lad det simre i nogle minutter. Blend sovsen med en stavblender, smag til med salt og peber – sovsen skal muligvis have en tur gennem en sigte.
  • Rens risene under koldt vand, kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Bring det hele i kog, lad det simre, til det meste af væsken er fordampet – det tager ca. 15-20 minutter. Tag gryden af varmen, lad risene trække i 5-10 minutter. 
  • Server laks ovenpå kokosris med grønkål og mangosovs til.