
Opskrift på kyllingespyd på grill
Lækre grillede kyllingespid der sender tankerne mod Asien.
Den dejlige peanutsauce spiller godt op imod det saftige kylling og syltede grøntsager.
Der skal bruges 16-20 træspid til denne opskrift.
Vi har opskriften fra bogen: “Grill & grønt“, skrevet af Anne Hjernøe. Hun siger følgende om opskriften:
“Træspid er en glimrende opfindelse, fordi du kan trække alt muligt godt på dem og grille det. Men de brænder lynhurtigt, hvis de får for meget varme, og så kan det nemt gå galt. Så læg altid dine træspid i vand i 1 times tid, inden du kommer dem på grillen, så går det alt sammen meget lettere.”

Kyllingespyd på grill
Ingredienser
KYLLINGESPID
- 600 gram Kyllingebryst
Marinade
- 5 spsk. Limesaft
- 5 spsk. Sød chilisauce
- 2 spsk. Fiskesauce
- 2 spsk. Frisk ingefær revet
- 2-3 fed Hvidløg
SYLTEDE GRØNTSAGER
- 100 gram Hvidkål
- 100 gram Gulerødder
- 1 stk. Rødløg
- Koriander frisk
Eddikelage
- 1.5 deciliter Æbleeddike
- 0.75 deciliter Rørsukker lyst
- 1 drys Flagesalt
- Peber friskkværnet
PEANUTSAUCE
- 1 stk. Skalotteløg stort
- ½ slat Olie
- 1 stængel citrongræs 1 stængel
- 3 stk. Limeblade
- 2 spsk. Fiskesauce
- 1 deciliter Peanutbutter
- 2 spsk. Sød chilisauce
- 2-2.5 deciliter Kogende vand
- 1 spsk. Honning flydende
Sådan gør du
Syltede grøntsager
- Riv hvidkål og gulerødder groft på rivejernet.
- Pil løget, skær det over i to halve og snit dem i papirtynde skiver.
- Kom grøntsagerne i en skål.
- Kog ingredienserne til eddikelagen op i en lille gryde og hæld den over grøntsagerne.
- Lad dem trække i minimum 3 timer, gerne til dagen efter.
- Drys de syltede grøntsager med frisk koriander før servering.
Peanutsauce
- Pil skalotteløget og hak det fint.
- Varm olien op i en gryde og steg skalotteløget, til det er glasklart.
- Skær toppen og bunden af citrongræsset og pil det yderste blad af.
- Hak citrongræsset så fint, du overhovedet kan.
- Steg limeblade og citrongræs sammen med løgene.
- Tilsæt fiskesauce, peanutbutter og chilisauce.
- Rør det godt igennem.
- Hæld det kogende vand i og rør, til saucen er ensartet og cremet i konsistensen.
- Tilsæt honning og lad saucen koge i nogle minutter.
- Hvis du har tiden, må saucen gerne stå og køle af og trække lidt, så smagen fra limeblade og citrongræs når at sætte sig.
- Den kan altid varmes op igen.
Kyllingespid
- Skær kyllingekødet i tern.
- Pres hvidløgsfeddene og bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en frysepose.
- Kom kødet i og massér marinaden godt ind i kødet.
- Lad kødet trække i marinaden i et par timer.
- Læg træspiddene i vand i 1 times tid, så de ikke brænder på grillen.
- Sæt kyllingeternene på spid og grill dem, til de er gyldne og gennemstegte, vend dem et par gange undervejs.
- Hold øje med spiddene, for den søde chilisauce i marinaden kan nemt få det til at brænde på.
- Servér kyllingespiddene med syltede grøntsager og peanutsauce.