
Gråt og kedeligt derude idag, ihvertfald her omkring… Men gråvejr er hyggevejr og giver mig lyst til lunende simreretter.
Denne herlige en af slagsen er krydret og smagfuld, fyldt med mør kylling og rød peberfrugt. Sovsen består af blandt andet kokosmælk og peanutbutter og smagt til med lime, tomat, rød karrypasta og ingefær. Det gir en skøn og cremet sovs med masser af smag, som er lidt til den spicy side.
Jeg har serveret det hele med milde, friske blomkålsris som supplerer den fyldige ret rigtigt godt. Men du kan også servere med almindelige ris eller pasta
Det er en ret som er både simpel og hurtig og på bordet på 30 min.

Kyllingegryde med rød karry og blomkålsris
Ingredienser
Kyllingegryde
- 300 gram Kyllingebrystfilet
- Smør til stegning
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk. Frisk ingefær friskrevet
- 1/2 stk. Rød peberfrugt
- 1 dåse Kokosmælk 400 gram
- 2 tsk. Rød karry paste
- 1/2 spsk. Tomatpure
- 2 spsk. Fiskesauce
- 1 spsk. Peanutbutter
- 1-2 tsk. Limesaft
Blomkålsris
- 1 stk. Blomkål
- Salt og peber lidt
- Kogende vand
Sådan gør du
Kyllingegryde
- Skær kyllingefileten i strimler eller tern og brun den på en pande i lidt smør.
- Hak løg og hvidløg fint, tilføj til panden og svits med et par minutter.
- Riv ingefæren og skær peberfrugten i strimler, tilsæt til panden og steg med et par minutter.
- Tilføj kokosmælk, karrypasta, tomatpuré, fiskesovs og peanutbutter. Lad det hele simre ca. 10 min og smag til med limesaft.
- Server med (blomkåls)ris
Blomkålsris
- Riv blomkålen på den grove side af rivejernet og put det i en skål.
- Hæld kogende vand over og lad det trække 3 – 4 min.
- Dræn for vand og krydt med salt og peber – så er de klar.
Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)