Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kyllingefilet med porrer og bacon i cremet svampesovs

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

1. marts 2024
Vaskeægte smovsemad på menuen….? Prøv denne fuldstændig fantastiske omgang kyllingefilet med porrer, svampe, cremet flødesovs og bacon – måååms!
Kyllingefilet med porrer og bacon i cremet svampesovs

Opskrift på kyllingefilet med porrer og bacon i cremet svampesovs

Vaskeægte smovsemad på menuen….? Prøv denne fuldstændig fantastiske omgang kyllingefilet med porrer, svampe, cremet flødesovs og bacon – måååms!

Sådan en rigtig hyggemenu, som er nem og hurtig nok til hverdage eller oplagt som comfort food i weekenden.

Krydr og steg kyllingen, lav sovsen og lad det hele simre sammen en lille halv time, top med bacon og servér med ris – voila! Nemmere eller bedre bliver det ikke.

Hvis du foretrækker pasta eller kartofler, kan det selvfølgelig også serveres med det.

Vi lavede denne sprøde grønne salat til og så var der altså et prima måltid lige der. Håber I også kan lide det!


Kyllingefilet med porrer og bacon i cremet svampesovs
Antal: 4 personer

Kyllingefilet med porrer og bacon i cremet svampesovs

Vaskeægte smovsemad på menuen….? Prøv denne fuldstændig fantastiske omgang kyllingefilet med porrer, svampe, cremet flødesovs og bacon – måååms!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Kyllingefilet
  • Smør til stegning
  • 2 stk. Skalotteløg
  • 250 gram Champignon hvide
  • 1 stk. Porre
  • 2 fed Hvidløg presset
  • 3 deciliter Fløde
  • 1 deciliter Vand
  • 1 terning Hønsebouillon
  • 1 deciliter Creme Fraiche
  • 2 stilke Frisk rosmarin
  • 1/2-1 tsk. Dijonsennep smag til
  • 1-2 tsk. Sukker smag til
  • 1/2 tsk. Salt
  • Peber lidt

Desuden

  • 4 deciliter Ris
  • 200 gram Bacon i tern

Sådan gør du

  • Skær kyllingefileterne i lidt mindre stykker(jeg delte hver filet i 2) og brun dem godt i smør på en dyb pande eller i en gryde.
  • De skal ikke være gennemstegte, men have stegeskorpe.
  • Tag kyllingestykkerne af panden.
  • Hak løgene groft og skær champignon i tern – svits begge dele på panden til løgene er bløde og champignon lige har taget lidt farve.
  • Skær porren i skiver og føj til panden, svits 2 min.
  • Tilføj nu hvidløg, fløde, vand, bouillonterning, cremefraiche, rosmarin, dijon, sukker, salt og peber.
  • Rør alt godt sammen og put så kyllingestykkerne tilbage i panden.
  • Lad retten simre ca. 25 min til kyllingestykkerne er gennemstegte.
  • Smag til løbende og juster evt. smag med dijon, sukker, salt, peber og/eller lidt lys eddike, hvis du synes retten trænger til syre.
  • Imens kyllingen simrer, sprødsteges bacon og der koges ris.
  • Servér hele herligheden med ris i bunden og bacon på toppen.