
Opskrift på koldskålsbudding
Sommer på en tallerken: KOLDSKÅLSBUDDING MED VANILJE OG CITRON.
Opskriften er til 6-8 personer.
Vi har opskriften fra bogen: “Klimakløgtigt Kagekalas“, hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:
“Budding er virkelig old school, men jeg forstår faktisk ikke, hvorfor vi ikke laver mere budding. Det smager vidunderligt og er den ultimative sommerhusdessert/mormor-dessert.”

Koldskålsbudding
Ingredienser
- 5 stk. Husblasblade
- 375 milliliter Piskefløde
- 1 stk. Vaniljestang både korn og stang
- 150 gram Æggeblomme
- 100 gram Sukker
- 1.5 deciliter Kærnemælk
- 1.5 deciliter Ymer
- 1 stk. Citron både saft og skal fra en stor økologisk citron
- Salt
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløde, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op under jævnlig omrøring til lige under kogepunktet
- Pisk imens æggeblommer og sukker let sammen og hæld den varme fløde i blandingen, mens du pisker godt til. Hæld cremen tilbage i gryden og lun blandingen ved lav varme under konstant omrøring, til cremen når en temperatur p. ca. 83-85 °C.
- Tag cremen af varmen, kom den vredne husblas i og opløs den under omrøring. Afkøl til 60 °C og tilsæt kærnemælk, ymer, citronsaft og -skal samt et nip salt. Sigt nu cremen over i en kande med hældetud.
- Sæt cremen i køleskabet og lad den sætte sig i et par timer. Rør så forsigtigt i cremen, så vaniljekorn og citronskal fordeles jævnt, og hæld cremen i en 1 liters buddingeform. Sæt buddingen på køl natten over.
- Inden servering dyppes buddingeformen i meget varmt vand, til buddingen smelter ganske let i siderne (det tager ikke mere end 10-15 sekunder). Vend buddingen ud på et serveringsfad ved at ryste den forsigtigt ud af formen.