ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Koldskålsbudding

MUUSMANN FORLAG | 17. august 2020
Sommer på en tallerken: KOLDSKÅLSBUDDING MED VANILJE OG CITRON.

Sommer på en tallerken: KOLDSKÅLSBUDDING MED VANILJE OG CITRON.

Opskriften er til 6-8 personer.

Vi har opskriften fra bogen: “Klimakløgtigt Kagekalas“, hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:

“Budding er virkelig old school, men jeg forstår faktisk ikke, hvorfor vi ikke laver mere budding. Det smager vidunderligt og er den ultimative sommerhusdessert/mormor-dessert.”


Koldskålsbudding

Sommer på en tallerken: KOLDSKÅLSBUDDING MED VANILJE OG CITRON.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 liter
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 5 stk. Husblasblade
  • 375 milliliter Piskefløde
  • 1 stk. Vaniljestang både korn og stang
  • 150 gram Æggeblomme
  • 100 gram Sukker
  • 1.5 deciliter Kærnemælk
  • 1.5 deciliter Ymer
  • 1 stk. Citron både saft og skal fra en stor økologisk citron
  • Salt

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløde, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op under jævnlig omrøring til lige under kogepunktet
  • Pisk imens æggeblommer og sukker let sammen og hæld den varme fløde i blandingen, mens du pisker godt til. Hæld cremen tilbage i gryden og lun blandingen ved lav varme under konstant omrøring, til cremen når en temperatur p. ca. 83-85 °C.
  • Tag cremen af varmen, kom den vredne husblas i og opløs den under omrøring. Afkøl til 60 °C og tilsæt kærnemælk, ymer, citronsaft og -skal samt et nip salt. Sigt nu cremen over i en kande med hældetud.
  • Sæt cremen i køleskabet og lad den sætte sig i et par timer. Rør så forsigtigt i cremen, så vaniljekorn og citronskal fordeles jævnt, og hæld cremen i en 1 liters buddingeform. Sæt buddingen på køl natten over.
  • Inden servering dyppes buddingeformen i meget varmt vand, til buddingen smelter ganske let i siderne (det tager ikke mere end 10-15 sekunder). Vend buddingen ud på et serveringsfad ved at ryste den forsigtigt ud af formen.

Noter

TIP: Server enten med friske jordbær eller en syrlig bærkompot.
 

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Klimakløgtig kagekalas

Bogen kan købes her.