Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kogte hvide asparges

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

7. april 2021
Lækker forret/frokost med kogte hvide asparges, brunet smør, hasselnødder og håndpillede rejer.

Opskrift på kogte hvide asparges

Lækker forret/frokost med kogte hvide asparges, brunet smør, hasselnødder og håndpillede rejer.

Forårstid er aspargestid. Udover at solen og lidt varme er vendt tilbage, så er asparges helt klart et af forårets højdepunkter – især de hvide hvis du spørger mig. Vi har ikke helt den samme begejstring for planten som tyskerne, der sågar har asparges festivaller.

Jeg foretrækker de hvide og typisk i sammenhæng med brunet smør, Sauce Hollandaise, Sauce Mousseline eller hjemmerørt mayonnaise.

Kogte hvide asparges


Antal: 2 personer

Kogte hvide asparges

Lækker forret/frokost med kogte hvide asparges, brunet smør, hasselnødder og håndpillede rejer.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

  • 6 stk. Hvide asparges du kan nøjes med to pr. person hvis de er lige så store som mine
  • Salt
  • 50 gram Smør kan erstattes af 40 gram ghee eller brunet smør
  • 20 gram Hasselnødder
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Rejer gerne fjordrejer eller håndpillede

Sådan gør du

  • Start med at skrælle dine hvide asparges:
  • Skræl fra toppen (hovedet) og nedad. Hovedet skal forblive på. Skræl hele vejen rundt og stop når det ikke trevler mere i kanterne.
  • Kom vand og rigeligt salt i en gryde.
  • Bring vandet i kog.
  • Læg dine asparges i gryden og kog dem i 4 minutter hvis de har en almindelig størrelse og 6 minutter hvis de er meget store. Mine var det sidste.
  • Smelt smørret ved middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur) i en pande og lad det bruse, så det bruner. Hvis du bruger vores udgave af ghee, så behøver du ikke at brune det.
  • Kom hasselnødderne med skind på panden og vend dem et par gange rundt i smørret.
  • Tag nødderne af panden og hak dem groft.
  • Tilsæt citronsaft til smørret og skru ned på lav varme (3 ud af 14 på mit komfur).
  • Tag dine asparges op og direkte ned i panden. De skal ikke tørres af, den smule væske de har på sig skal bruges til "saucen".
  • Sluk for panden og vend dine asparges rundt i smørblandingen i 30-45 sekunder, så det klistrer sig til dem.
  • Placer dem på en tallerken sammen med hakket nødder og krydr med salt og peber fra kværn.
  • Kom håndpillede rejer ved og server straks.

Noter

Du vil sagtens kunne rive parmesan eller tørrede æggeblommer på toppen og friske krydderurter vil også give god mening.
Havde jeg haft lidt mere tid og ikke været så sulten da jeg lavede denne ret, havde jeg nok pocheret et æg og lagt på toppen.