x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kogning af hummer

PER ASMUSSEN | 17. august 2018

En perfekt kogt hummer er en delikatesse, og har man først smagt sådan en, vil man med garanti være solgt.

Hummer er en luksusspise, og det smager bare godt!

Brug vores guide og bliv hjulpet gennem tilberedningen trin for trin til den perfekt kogte hummer.

Velbekomme!


Se os arbejde med hummer her:

GastroFun PREMIUM kan du (som altid) se hele videoen. Læs mere om PREMIUM her hvis du ikke allerede er medlem.


Kogning af hummer

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. hummere
  • Vand til kogning
  • Salt
  • Dild friske kviste af dild - kan undlades

Sådan gør du

  • Vi har i denne opskrift brugt danske hummere, der regnes for nogle af de fineste, der findes.
    Men du kan naturligvis blot bruge den type hummer, du kan købe hos din fiskehandler. 
    Start med at aflive din hummer: 
    En skarp kniv jages ned i det kryds, hummeren har i hovedet.
    Den dør øjeblikkeligt ved denne behandling og vil nu intet kunne mærke.
    Grunden til, at den fortsat bevæger sig skyldes udelukkende de mange nervetråde, hummeren indeholder.
    Start med at aflive din hummer: 
    En skarp kniv jages ned i det kryds, hummeren har i hovedet.
    Den dør øjeblikkeligt ved denne behandling og vil nu intet kunne mærke.
    Grunden til, at den fortsat bevæger sig skyldes udelukkende de mange nervetråde, hummeren indeholder.
    En stor gryde med vand bringes i kog og der tilsættes salt og eventuelt friske kviste af dild. 
    Hummeren kommes i det spilkogende vand med hovedet først.
    Læg låg på gryden og bring igen vandet i kog.
    Når vandet atter koger, gentages processen med den næste hummer.
    Hummerne skal nu koge i 4-6 minutter, afhængig af størrelsen.
    Herefter tages de op og lægges i en skål med iskoldt vand (koldt vand fra hanen blandet med isterninger).
    Det iskolde vad gør, at kogningen stopper i samme sekund, hummeren kommes i vandet.
    På denne måde risikerer du ikke, at hummeren bliver trist og tør, men i stedet saftig og lækker. 
    Når hummerne er helt afkølede tages de op af isvandet.
    Kødet skal nu tages ud af hummeren.
    Brug en skarp og solid kniv til at flække hummeren.
    Start mellem nakke- og rygleddet og tryk kniven igennem hummeren, så den deles i to.
    Vend kniven og tryk den igennem hovedet. 
    Hummeren er nu flækket i to halvdele.
    Skyl og rens dem under den kolde hane og fjern tarmen, der sidder i hummerhalen. 
    Server det lækre hummerkød, som det er, anrettet med citron og dildkviste og serveret med brød og smør/mayonnaise/aioli som tilbehør. 
    Alternativt kan du kort smørstege det på en varm pande i 30-45 sekunder på hver side.
    Du kan naturligvis også lade kødet indgå som ingrediens i en anden ret, f.eks. en skaldyrssalat, eller du kan bruge det i en hummerbisque.  

Noter

Gem altid skallerne, når du har kogt hummer, jomfruhummer eller rejer. De er fantastisk lækre at bruge i en bisque, og du undgår madspild, ved at anvende hele dyret!
 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.