
Opskrift på klassisk waldorfsalat
Vi har her en klassisk udgave af waldorfsalaten, der er en salat der passer godt sammen med vildt og fjerkræ.
Vi har opskriften fra bogen: “And – året rundt“, hvor forfatteren Githa Bennorth skriver følgende om opskriften:
“Waldorfsalat er en af de salater, som typisk bliver serveret til vildt og and. Det er en klassiker, som blev lavet første gang i 1893 på Hotel Waldorf i New York,
som er forgænger til Waldorf-Astoria Hotel. Den er både frisk og fed på samme tid, men er også en af de salater, som kan dele vandene, især pga. bladselleri. Det er derfor rigtig vigtigt at afbalancere mængderne af ingredienserne korrekt.”

Klassisk waldorfsalat
Ingredienser
- 6 stk. Bladselleri stænger
- 2 stk. Æbler
- Vindruer 1 lille klase – jeg foretrækker selv de grønne
- 2 deciliter Piskefløde
- 2 spsk. Flormelis
- 2 deciliter Creme Fraiche 9 eller 18 %
- 0.5 stk. Citron saften
- Salt
- Valnødder 1 håndfuld hele valnøddekerner
Sådan gør du
- Vask bladselleri, æbler og druer. Tag de smukke lysegrønne selleriblade til side og snit stængerne i tynde skiver på skrå. Snit æblerne i tern og tilsæt dem til skålen med selleri. Halver druerne og fjern evt. sten. Kom halvdelen af druerne ned i skålen, sæt resten til side. Pisk fløden med flormelis, til den er næsten sprøjtestiv. Vend cremefraichen i og smag til med citron og salt. Vend det hele sammen og anret med de resterende vindruer, grønne selleriblade og valnødder.