
Opskrift på kartoffelsalat med tomater, spinat og kapers
Ih hvor har jeg glædet mig til at skyde grill sæsonen i gang, det betyder nemlig også masser af skønne kartoffelsalater de kommende måneder.
Kartoffelsalater kan laves i alle afskygninger, de nemme, de hurtige og de smager bar skønt!
Vi lagde ud i dag med den her farverige omgang hvor kartoflerne er mixet med cherrytomater, soltørrede tomater, kapers og spinat – alt sammen vendt i en mild sennepsdressing, der bare klæder kartoflerne super godt.
Tomaterne tilføjer friskhed, kapers lidt salt og syrligt og dressingen skaber en fin balance mellem lidt bid og sødme. Hele herligheden er klar på 30 minutter, inklusiv kartoffel kogetid.

Kartoffelsalat med tomater, spinat og kapers
Ingredienser
- 500 gram Kartofler små og nye
- 150 gram Cherrytomater
- 1 deciliter Soltørrede tomater
- 2 spsk. Kapers
- 1 håndfuld Purløg finthakket
- 2 håndfulde Frisk spinat grofthakket
Dressing
- 1 spsk. Grov sennep
- 4 spsk. Olie
- 0.5 spsk. Honning flydende
- 1-2 spsk. Citronsaft
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Skrub og skyl kartoflerne og sæt dem til kogning i letsaltet vand - de skal være møre, men med lidt bid.
- Skyl de kogte kartofler i koldt vand og lad dem dryppe af. Skær dem i tern.
- Skær cherrytomater i kvarte og hak de soltørrede tomater groft.
- Put kartofler, de 2 slags tomater, kapers, purløg og spinat i en skål.
- Rør dressingen sammen og vend i skålen - sæt på køl til servering.