Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffel porre suppe, med et tvist af knoldselleri

Emma Johansen

23 årige vestjysk pige som er bosat i Aarhus, har stor interesse for ærlig madlavning og afprøve nye ting i køknet. @emmanjohansen.food

28. januar 2021

Opskrift på kartoffel porre suppe, med et tvist af knoldselleri

Kartoffel porre suppe, med et tvist af knoldselleri. 


Kartoffel porre suppe, med et tvist af knoldselleri

Author: Emma Johansen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredients

  • 750 gram Kartofler
  • 2 stk. Porre
  • 0.25 stk. Knoldselleri
  • 2 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1.5 liter Vand med kylling/grønsagsbouillon i
  • Hvidvinseddike 1 squish
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Timian tørret
  • Salt og Peber
  • 1 deciliter Madlavningsfløde
  • Smør til stegningen

Instructions

    1. Skræl og hak kartofler i mindre stykker, samt porre, løg og hvidløg. 
    2. Steg løgene til de er blevet klare, tilsæt resten af grønsagerne, og lad få farve. 
    3. Tilsæt vand, bouillonterninger, hvidvinseddike, tørrede timian og salt.
    4. Koges indtil grønsagerne er møre, og kan blendes til en glat suppe. 
    5. Serveres med hjemmelavet rugbrødsknas, bacon og frisk purløg.

Notes

*Knoldsellerien kan sagtens undlades og erstattes af 250 gram kartofler*