x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kartoffel porre suppe, med et tvist af knoldselleri

EMMA JOHANSEN | 28. januar 2021

Kartoffel porre suppe, med et tvist af knoldselleri. 


Kartoffel porre suppe, med et tvist af knoldselleri

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Forfatter: Emma Johansen

Ingredienser

  • 750 gram Kartofler
  • 2 stk. Porre
  • 0.25 stk. Knoldselleri
  • 2 stk. Løg
  • 3 clove Hvidløg
  • 1.5 liter Vand med kylling/grønsagsbouillon i
  • Hvidvinseddike 1 squish
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Timian tørret
  • Salt og peber
  • 1 deciliter Madlavningsfløde
  • Smør til stegningen

Sådan gør du

    1. Skræl og hak kartofler i mindre stykker, samt porre, løg og hvidløg. 
    2. Steg løgene til de er blevet klare, tilsæt resten af grønsagerne, og lad få farve. 
    3. Tilsæt vand, bouillonterninger, hvidvinseddike, tørrede timian og salt.
    4. Koges indtil grønsagerne er møre, og kan blendes til en glat suppe. 
    5. Serveres med hjemmelavet rugbrødsknas, bacon og frisk purløg.

Noter

*Knoldsellerien kan sagtens undlades og erstattes af 250 gram kartofler*

Om forfatteren


23 årige vestjysk pige som er bosat i Aarhus, har stor interesse for ærlig madlavning og afprøve nye ting i køknet. @emmanjohansen.food

Følg mig på Instagram her.