x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise

EMILKIER | 1. maj 2020

Denne ret får jeg en del henvendelser på.

Derfor kommer der her en opskrift.

Håber I vil give den et skud!

Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise


Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Emilkier

Ingredienser

Kammusling

  • 4 stk. Kammuslinger
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Smør til stegning

Syrnet fløde

  • 0.25 liter Piskefløde
  • Citronsaft fra 1 citron
  • Olie til stegning
  • Smør til stegning

Grøn olie

  • 2 deciliter Olie smagsneutral
  • Ramsløg en stor håndfuld
  • Salt lidt
  • Citron lidt

Syltet kinaradise

  • 1 stk. Kinaradise
  • 2 deciliter Eddike lager
  • 1 deciliter Vand
  • 2 deciliter Sukker

Andet

  • 1 stk. Æble gerne syrligt
  • Tallerkensmækker anden urt kan bruges

Sådan gør du

Syltet kinaradisse

  • Hæld eddike, sukker og vand i en gryde.
    Varm langtsomt op til sukkeret er opløst.
    Brug en skrælle til at snitte kinaradisen, så du får lange strimler.
    Læg strimlerne i syltelagen og stil på køl. 
     

Grøn olie

  • Varm 2 dl olie op til cirka 70 grader, og blend det med ramsløgene i 10 minutter.
    Sigt olien og smag til med salt og citron.
    Stil på køl.
     

Syrnet fløde

  • Bland fløde og citronsaft og lad det stå på køkkenbordet i cirka 30 minutter.
    Rød godt rundt i det inden servering så det tykner.
    Smag eventuelt til med lidt salt.
     

Kammuslinger:

  • Fjern muskler fra kammuslingerne og krydrer dem med salt og peber.
    Varm en pande godt op med lidt olie (8/9).
    Steg kammuslingerne i cirka 45-60 sekunder (til de er gyldne).
    Vend kammuslinger, tilsæt en god klat smør og sluk for varmen.
    Hæld smør over kammuslingerne og tag dem af panden efter cirka 1 minut. 
     
    Skær æbler med et parisiennejern og anret som anvist.

Om forfatteren


Semifinalist i masterchef 2020 der forsøger at lave lidt lækkert i fritiden.

Følg mig på Instagram her.