Kaiserschmarrn er en klassisk dessert fra det sydtyske og østrigske køkken. Den kan bedst beskrives som en mellemting mellem en tyk pandekage og en sød omelet drysset med flormelis. Desserten er et velsmagende og lidt anderledes alternativ til de traditionelle danske pandekager
Opskrift på kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn er en klassisk dessert fra det sydtyske og østrigske køkken. Den kan bedst beskrives som en mellemting mellem en tyk pandekage og en sød omelet drysset med flormelis. Desserten er et velsmagende og lidt anderledes alternativ til de traditionelle danske pandekager, og den kan serveres med flere forskellige slags tilbehør.
Antal: personer
Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn er en klassisk dessert fra det sydtyske og østrigske køkken. Den kan bedst beskrives som en mellemting mellem en tyk pandekage og en sød omelet drysset med flormelis. Desserten er et velsmagende og lidt anderledes alternativ til de traditionelle danske pandekager
Ingredienser
- 4 stk. Æg
- 1 stk. Vaniljestang
- 5 spsk. Sukker
- 1 knivspids Salt fint salt
- 4 deciliter Mælk
- 100 gram Hvedemel
- 0.5 stk. Citron fintreven skal
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Æggene deles.
- Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom lidt af sukkeret op på skærebrættet og "mos" vanillekornene ud i sukkeret.
- Pisk det hjemmelavede vanillesukker sammen med æggeblommer og salt, til det er lyst og skummende.
- Tilsæt mælk og citronskal.
- Sigt melet i dejen og pisk, til den er glat og ensartet.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen (brug helst en dejskraber). Pas på ikke at slå al luften ud af dem
- Opvarm en pande og smelt smør derpå.
- Steg tykke pandekager (cirka 1-1 1/2 centimeter i tykkelsen) ved middel varme. De skal have lidt mere tid end tynde pandekager for at blive gennembagte, hvorfor de ikke skal stege ved alt for høj varme.
- Når pandekagerne er færdigbagte, "hakkes" de i mindre stykker med en paletkniv.
- Serveres lune og drysset med flormelis.