
Dejlig ovnret med blomkål, rosenkål, porrer og kylling – alt sammen i en smækker lækker fløde/ostesovs og toppet med revet ost, bacon og persille. Med andre ord – alt i et fad i et herligt mix af friskt grønt, mør kylling, knasende bacon og cremet sovs – og så endda med masser af gode vitaminer.
Retten kan spises lige som den er eller evt. serveres med ris.
Det hele er nemt og hurtigt at lave og passer sig selv i ovnen det meste af tiden.

Kålfad med kylling, flødesovs og bacon
Ingredienser
- 2 stk. Porre
- 300 gram Blomkål
- 150 gram Rosenkål
- 400 gram Kyllingebryst filet
- 3 deciliter Vand
- 2 deciliter Fløde
- 1 stk. Bouillonterning høns
- 200 gram Revet ost
- 150 gram Bacon i tern
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl og rens porrer, blomkål og rosenkål. Skær porrer i skiver og blomkål og rosenkål i mindre stykker – put grøntsagerne i et ovnfast fad.Skær kylling i skiver og placer ovenpå grøntsagerne. Krydr godt med salt og peber.Put vand, fløde, bouillonterning og halvdelen af osten i en gryde – lad simre til osten er smeltet og hæld derefter sovsen i fadet. Top med den sidste halvdel af den revne ost.Tilbered retten 25-30 min i en 200 grader forvarmet ovn – til kyllingen er gennemstegt.Imens fadet er i ovnen, sprødsteges bacon.Efter en halv times tid, tages retten ud, toppes med bacon og persille og serveres – evt med ris 😊
Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)
Følg mig på Instagram her.