Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips
Opskrift på jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips.
Antal: personer
Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips
Ingredienser
- 750 gram Jordskokker
- 2 deciliter Hvidvin
- 2 deciliter Sødmælk
- 2.5 deciliter Fløde
- 2 deciliter Hønsefond 1/2 bouillonterning
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 20 gram Smør
- 10 stk. Timianstilke
Sådan gør du
- Skræl jordskokker og hak i mindre stykker, samt hak løg og hvidløg groft.
- Steg jordskokker, løg, hvidløg og timian i smør, og lad få farve.
- Tilsæt hvidvin og hønsefond, lad koge op. Reduceres til ca. halvdelen af væsken er tilbage.
- Tilsæt sødmælk og fløde, og hold lige under kogepunkt. Tages af varmen når jordskokkerne er blevet godt møre, og kan blendes glat (kan godt tage en del tid).
- Blend suppen, og tilsæt vand til suppen har fået den ønskede konsistens.
- Serveres sammen med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips.