Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips

Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips.

Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips
Udskriv
Pin
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 750 gram Jordskokker
- 2 deciliter Hvidvin
- 2 deciliter Sødmælk
- 2.5 deciliter Fløde
- 2 deciliter Hønsefond 1/2 bouillonterning
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 20 gram Smør
- 10 stk. Timianstilke
Sådan gør du
- Skræl jordskokker og hak i mindre stykker, samt hak løg og hvidløg groft.
- Steg jordskokker, løg, hvidløg og timian i smør, og lad få farve.
- Tilsæt hvidvin og hønsefond, lad koge op. Reduceres til ca. halvdelen af væsken er tilbage.
- Tilsæt sødmælk og fløde, og hold lige under kogepunkt. Tages af varmen når jordskokkerne er blevet godt møre, og kan blendes glat (kan godt tage en del tid).
- Blend suppen, og tilsæt vand til suppen har fået den ønskede konsistens.
- Serveres sammen med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips.
Om forfatteren
23 årige vestjysk pige som er bosat i Aarhus, har stor interesse for ærlig madlavning og afprøve nye ting i køknet. @emmanjohansen.food
Følg mig på Instagram her.