ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Jordskokkesuppe

EMMA JOHANSEN | 28. januar 2021
Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips

Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips.


Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Emma Johansen

Ingredienser

  • 750 gram Jordskokker
  • 2 deciliter Hvidvin
  • 2 deciliter Sødmælk
  • 2.5 deciliter Fløde
  • 2 deciliter Hønsefond 1/2 bouillonterning
  • 1 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 20 gram Smør
  • 10 stk. Timianstilke

Sådan gør du

    1. Skræl jordskokker og hak i mindre stykker, samt hak løg og hvidløg groft. 
    2. Steg jordskokker, løg, hvidløg og timian i smør, og lad få farve. 
    3. Tilsæt hvidvin og hønsefond, lad koge op. Reduceres til ca. halvdelen af væsken er tilbage. 
    4. Tilsæt sødmælk og fløde, og hold lige under kogepunkt. Tages af varmen når jordskokkerne er blevet godt møre, og kan blendes glat (kan godt tage en del tid). 
    5. Blend suppen, og tilsæt vand til suppen har fået den ønskede konsistens. 
    6. Serveres sammen med dampet torsk, bacon, syrlig æble og rodfrugtschips.

Om forfatteren


23 årige vestjysk pige som er bosat i Aarhus, har stor interesse for ærlig madlavning og afprøve nye ting i køknet. @emmanjohansen.food

Følg mig på Instagram her.