x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

James Prices stegt flæsk med persillesovs

JPriceDK | 3. juni 2021

Tja…hvad skal man sige?

Stegt flæsk med persillesovs f.eks?

En af danskernes favoritter:

Sprødtstegt flæsk, nye kartofler og persillesovs med masser af persille.

Så er sommeren på vej!

James Prices stegt flæsk med persillesovs

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Danmark, Dansk mad, Flæsk, Kartofler, Mormormad
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

  • 20 slice Flæsk cirka 1 cm. tykke - måske lidt mere
  • Salt
  • 1 bunch Persille krus, gerne et stort bundt
  • 2 spsk. Smør
  • 2 spsk. Mel
  • 8 deciliter Sødmælk
  • Salt og peber
  • Muskatnød revet
  • Kartofler

Sådan gør du

  • Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur.
    Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.
    Fordel dem på en stor pande - evt. flere - og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt.
    Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs.
    Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig.
    Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle.
    Drys evt. med lidt ekstra salt.
    Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde.
    Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve.
    Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.
    Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme.
    Smag den til med salt, peber og revet muskat. 
    Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk.
    Kom den blendede masse i sovsen.
    Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen.
    Smag den til endnu engang.
    Server det sprøde flæsk med kogte kartofler - meget gerne nye - samt persillesovsen. 
    Nogen vil også gerne have en syltet rødbede til.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.