Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

5 min
2 t, 25 min
  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Vi giver dig en opskrift på lækre, syltede rødbeder. Opskriften er hurtig og simpel og den passer perfekt til mormorretter eller til frokostbordet.
Om opskriften
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift på lækre, syltede rødbeder.

Opskriften er hurtig og simpel og den passer perfekt til mormorretter eller sammen med en lun leverporstej/frikadeller ved frokostbordet.

Ingredienser
1 kg Rødbede
2 dl Eddike (Lager)
2 dl Æbleeddike
2 dl Sukker
1 dl Vand
1 tsk Salt
2 Laurbærblad (Vi brugte friske. Det kan sagtens være tørrede)
2 tsk Sennepsfrø
1 tsk Hele nelliker
1⁄2 Kanelstang
10 Peberkorn
Vejledning

Kog eddikerne, vandet, saltet og sukkeret op i en gryde. Når sukkeret er opløst, skal det hældes over i en skål og sættes til afkøling.

Syltede rødbeder

Rødbeder skal koges med skrællet på, så det er vigtigt at gnubbe/vaske dem godt af inden.

Syltede rødbeder

Kog dem i alt fra 30-45 minutter, de skal være møre.

Køl dem af, f.eks. ved at komme dem i koldt vand. Skrællen skal gnubbes/skrælles af og husk handsker, da farven sætter sig fast i huden ellers.

Syltede rødbeder

Skær de skrællede rødbeder i skiver og hæld dem i skoldede sylteglas. 

Syltede rødbeder

Hæld lagen henover og sæt låget på.

Lad dem stå i cirka 7-10 dage før de er klar til at blive spist.

De kan holde sig et par måneder i glasset på køl. 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier