Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ingefærkager til juletræet

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

14. december 2020
Jeg elsker ingefær, så de her kager kommer nok ikke til at hænge særlig længe på juletræet, men hvis du er vild med andre krydderier, så bare smid dem i! Hvis du vil hænge kagerne på juletræet, så husk at stikke hullerne ud, før du bager kagerne - jeg bruger et sugerør til formålet.

Opskrift på ingefærkager til juletræet

‘Julen skal helst bruges til hygge, og allerhelst sammen med børn. Jeg har virkelig genopdaget julen, nu hvor jeg kan se den gennem mine børns øjne. Og noget af det, jeg har taget med mig fra min egen barndom, det er at bage kager og lave konfekt med julemusikken blæsende ud i køkkenet – gerne Boney M’s julealbum for ægte 80’er julestemning).

Jeg elsker ingefær, så de her kager kommer nok ikke til at hænge særlig længe på juletræet, men hvis du er vild med andre krydderier, så bare smid dem i! Hvis du vil hænge kagerne på juletræet, så husk at stikke hullerne ud, før du bager kagerne – jeg bruger et sugerør til formålet.

Ingefærkager til juletræet


Antal: 70 stk.

Ingefærkager til juletræet

Jeg elsker ingefær, så de her kager kommer nok ikke til at hænge særlig længe på juletræet, men hvis du er vild med andre krydderier, så bare smid dem i! Hvis du vil hænge kagerne på juletræet, så husk at stikke hullerne ud, før du bager kagerne - jeg bruger et sugerør til formålet.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Køkken: Dansk
Keyword: Bage, Jul, Julebag
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

  • 350 gram Hvedemel
  • 10 gram Bagepulver
  • 6 gram Stødt ingefær
  • 6 gram Vaniljesukker
  • 3 gram Kanel stødt, ceylon
  • 125 gram Smør
  • 70 gram Lys sirup
  • 1 stk. Æg
  • 175 gram Brun farin eller muscovadosukker

Glasur

  • 200 gram Flormelis
  • 1 tsk. Eddike
  • 1 stk. æggehvider

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver, ingefær, vaniljesukker og kanel i en stor skål.
    Skær smør i tern nuldr det i melet til den hele ligner revet ost – ligesom når man laver tærtedej.
    Tilsæt sirup, æg og brun farin – bland evt. de tre sammen inden.
    Mas det hele godt sammen med hænderne og saml det til en klump.
    Tænd ovnen på 180 grader celsius.
    Drys et let lag mel på bordet og rul dejen ud i 4 mm tykkelse – brug halvdelen eller en tredjedel ad gangen, så er det lettere at styre.
    Find alle dine bedste udstikkere frem, stik dem i dejen og læg kagerne på en bageplade – hvis du vil have kagerne op at hænge, så stik et hul til snoren med et sugerør. Mine var cirka 5 cm store, så jeg fik en del ud af portionen.
    Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 8 minutter. 
    Tag dem ud og lad dem køle på en rist
    Bland flormelis, æggehvide og eddike sammen til en glasur.
    Hæld glasuren i en sprøjtepose, klip et lille hul og pynt kagerne – lav evt. forskellige farver glasurer! Jeg synes grøn, rød og hvid er mest julet.