Opskrift på hybensuppe
Opskrift på hybensuppe med fløde på toppen.
Vi har opskriften fra bogen: “Klimakløgtigt Kagekalas“, hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:
“Som barn var jeg ude at plukke hyben med min mor, og vi brugte vildt lang tid på at sidde og fjerne kerner. Men det var det hele værd, når vi om aftenen kunne guffe varm suppe i os.”
Retten er til 4-6 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Hybensuppe
Ingredienser
Hybensuppe
- 500 gram Hyben rensede
- 8 deciliter Vand
- 150 gram Sukker
- 2 spsk. Citronsaft
Tilbehør
- 2 deciliter Piskefløde
Sådan gør du
- 1. Skær stilkene af hybenfrugterne og skær frugterne midt over på tværs. Skrab de hvide kerner ud. 2. Kog hybenskallerne i 30 minutter i vandet under låg. Kom kogevand og hyben i en foodprocessor og kør det til en ensartet konsistens. 3. Pres massen gennem en sigte. Kom den siede hybenmasse i en gryde. Tilsæt sukker og citronsaft, og lad det koge i 5 minutter. Smag suppen til. 4. Server den varme suppe med fløde pisket til skum.