Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hybensuppe

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

14. august 2020

Opskrift på hybensuppe

Opskrift på hybensuppe med fløde på toppen.

Vi har opskriften fra bogen: “Klimakløgtigt Kagekalas“, hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:

“Som barn var jeg ude at plukke hyben med min mor, og vi brugte vildt lang tid på at sidde og fjerne kerner. Men det var det hele værd, når vi om aftenen kunne guffe varm suppe i os.”

Retten er til 4-6 personer, afhængig af hvor sulten man er.


Antal: 4 personer

Hybensuppe

Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

Hybensuppe

  • 500 gram Hyben rensede
  • 8 deciliter Vand
  • 150 gram Sukker
  • 2 spsk. Citronsaft

Tilbehør

  • 2 deciliter Piskefløde

Sådan gør du

  • 1.    Skær stilkene af hybenfrugterne og skær frugterne midt over på tværs. Skrab de hvide kerner ud.
    2.    Kog hybenskallerne i 30 minutter i vandet under låg. Kom kogevand og hyben i en foodprocessor og kør det til en ensartet konsistens.
    3.    Pres massen gennem en sigte. Kom den siede hybenmasse i en gryde. Tilsæt sukker og citronsaft, og lad det koge i 5 minutter. Smag suppen til.
    4.    Server den varme suppe med fløde pisket til skum.

Noter

TIP: Pluk de hele hyben, halver dem og kom dem på frys i en pose. Når de er gennemfrosne, kan du tage dem ud og banke posen ned i bordet, så ryger de fleste kerner ud, uden at du skal bruge alt for mange timer på at pille.