ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hverdagsvenlig grillret

GOUR_MAD | 27. maj 2019

Sommeren er grillsæsonens start! Grill er en virkelig nem måde at sikre sig et super lækkert og varieret måltid.

Vi elsker simpelthen grill herhjemme, fordi det netop er muligt at variere måltiderne så meget fra gang til gang – det kræver bare lidt inspiration.

Her får du vores bud på et simpelt, hurtigt og lækkert hverdags-venligt grillmåltid, der er lige til at overskue, også ovenpå en travl arbejdsdag!


Antal: 4 Personer

Hverdagsvenlig grillret

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gour_mad
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Vandmelon salat

  • 1 Vandmelon
  • 250 gram Rucola Eller enhver anden salattype
  • 1 package Feta Vi brugte PUK

Barbecuemarinade

  • 2 deciliter Olie Vegetabilsk
  • 1 deciliter Ketchup Vi brugter Heinz
  • 2.5 clove Hvidløg
  • Æblecidereddike 1-2 spsk.
  • 3.5 spsk. Brun farin
  • 3 spsk. Soya
  • Chili Valgfrit - til smag
  • Salt Valgfrit - til smag
  • Peber Fra kværn. Valgfrit - til smag
  • 1 package Cherrytomater
  • 1 bunch Persille Frisk
  • 1 Peberfrugt
  • 1 Chili Frisk
  • 1 Lime
  • 1 spsk. Honning
  • Salt Til smag
  • Peber Fra kværn. Til smag

Sådan gør du

Hjemmelavet barbecuemarinade

    1. Find en skål i en passende størrelse.
    2. Pres hvidløget ned i skålen.
    3. Kom de resterende ingredienser i skålen.
    4. Rør det hele sammen med en ske.
    5. Smag eventuelt til med salt, peber og chili.


Kødet

    1. Find et skærebræt og en god kniv.
    2. Ordn kyllingebrystfileterne ved at fjerne eventuel fedt.
    3. Ordn mørbraden ved at fjerne sølvsenen  og bimørbraden. Se en guide herunder (spol frem til 1:14).
    4. Kom både kyllingebryster og mørbrad i en plasticpose.
    5. Hæld din hjemmelavede barbecuemarinade ned i posen til kødet.
    6. Bind for posen og læg den på køl.
    7. Lad kødet ligge og marinere - det kan være alt fra 10 minutter til en time, alt efter hvor lang tid, du har. Jo længere, du giver det, jo mere smag vil kødet tage 🙂
     

Vandmelon salat

    1. Skyl og dræn salaten, for eksempel i en salatslynge.
    2. Find en stor skål.
    3. Kom salaten over i skålen.
    4. Find et skærebræt og en god kniv.
    5. Fjern al skræl fra vandmelonen og skær den ud i mindre, mundrette stykker.
    6. Kom melonstykkerne i skålen med salat.
    7. Pak fetaen ud og skær den i tern eller mindre firkanter - nogle vælger også at smuldre fetaen direkte ned i salaten.
    8. Vend salat, melon og feta sammen i skålen - du kan også servere fetaen i en lille skål for sig, som vi gjorde.
     

Hjemmelavet salsa 

    1. Find en skål i en passende størrelse.
    2. Find et skærebræt og en kniv.
    3. Skær cherrytomaterne som du foretrækker dem - vi halverede dem.
    4. Kom tomaterne over i skålen.
    5. Hak persille, peberfrugt og chili fint og kom det ligeledes i skålen. 
    6. Halvér limefrugten og pres al saften ned i skålen.
    7. Tilføj honning.
    8. Rør det hele sammen.
    9. Smag til med salt og peber.
     

Grillning

    1. Grill den hele mørbrad ved indirekte varme i cirka 20 minutter, afhængig af mørbradens størrelse. Vend den et par gange undervejs og lad den efterfølgende hvile i 5-10 minutter. Det sikrer, at saften får lov at fordele sig, hvilket giver et mere saftigt stykke kød.
    2. Grill kyllingebrysterne i 5 minutter på hver side og lad dem hvile i 5 minutter inden servering.

Noter

Om forfatteren


Hverdagsretter Og Desserter Vi er to søstre med kæmpe passion for mad som ønsker at inspirere andre til et varieret, let og lækkert hverdagsmåltid samt lækre desserter.

Følg vores Instagram profil her.