Jomfruhummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persilleolie.

Opskrift på hummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persille olie
Jomfruhummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persilleolie.

Antal: Personer
Hummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persille olie
Jomfruhummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persilleolie.
Grej
- Pastamaskine (Mulighed 1)
- Kagerulle (Mulighed 2)
Ingredienser
Bisque
- 0.5 kilogram Jomfruhummer skallerne herfra bruges til bisquen
- 6.5 deciliter Hvidvin
- 1 deciliter Alkohol cognac/whisky
- 0.5 dåse Tomatpure
- 0.5 stk. fennikel
- 3 stk. Gulerødder
- 0.5 bundt Timian
- 2 tsk. Rosmarin tørret
- 1 stk. Løg
- 4 fed Hvidløg
- 3 stk. Laurbærblad
- Olie til stegningen
- Cayennepeber
- Citronsaft
- 250 milliliter Piskefløde
- 25 gram Smør
- Salt og Peber
Ravioli
- 200 gram Pastadej
- 0.5 kilogram Jomfruhummer
- 2 spsk. Ricotta
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 fed Hvidløg
- 1 tsk. Smør
- 1 spsk. Persille finthakket
- Salt
Persilleolie
- 1 deciliter Olivenolie
- Persille
Sådan gør du
Jomfruhummerbisque
- Pil jomfruhummerne
- Hak grønsagerne grofthakket
- Opvarm ikke olien i en stor gryde, skal være rygende varm. Hæld skallerne fra jomfruhummerne i gryden, og steg dem ved hård varme nogle minutter. Tilsæt timian, rosenmarie, hvidløg og tomatpure, og steg yderligere nogle minutter.
- Nu skal jeg der flamberes. HUSK AT SLUKKE FOR ÆMHÆTTEN. Tilsæt cognac/whiskyen, og sæt ild til indholdet. Rør rundt i skallerne et par gange og flambere til ilden dør.
- Tilsæt hvidvin, laurbærblade og grønsagerne, og lad suppen stå at simre i 20 minutter
- Sigt suppen over i en ren gryde, og lad den koge lidt mere.
- Tilsæt fløden og lad suppen koge yderligere lidt ind, til den har en cremet konsistens. Smag til med lidt cayennepeber, citronsaft og salt/peber.
- Lige inden servering tilsættes smøren og blender bisquen med en stavblender, dette giver en skummet jomfruhummerbisque.
Jomfruhummer ravioli:
- Opvarm smøren på en pande, og tilsæt jomfruhummerne, lad den stege nogle minutter med hvidløg.
- Tag nogle af jomfruhummerne til side, og hak resterne i mindre stykker.
- Bland de hakket jomfruhummer, ricotta, persille, hvidløg, citronsaft og salt/peber sammen, og stil på køl.
- Rul pastadejen tyndt, lettest med en pastamaskine, men kan sagtens gøres med en kagerulle.
- Kom klatter af fyldet på den udrullet pasta, og kom et stykke pasta ovenpå, tryk den godt ned omkring fyldet.
- Skær hver ravioli ud i ønsket form, og tryk kanterne fast med en gaffel.
- Koges i saltet vand i 3 minutter.
Persilleolie
- Opvarm vand i en gryde, og dyp persillen i vandet i 5 sekunder
- Opvarm olien i en gryde til den er ca. 70 grader.
- Blend persille og olie godt sammen.
- Sigt persilleolien gennem et klæde og sæt den på køl.
Servering:
- Hæld et par store skefulde af bisquen i en dyp tallerken. Tilsæt 3-4 ravioli, dryp persilleolie rundt omkring. pyntes med de smørstegte jomfruhummer og krydderurter.