Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persille olie

Emma Johansen

23 årige vestjysk pige som er bosat i Aarhus, har stor interesse for ærlig madlavning og afprøve nye ting i køknet. @emmanjohansen.food

16. december 2020
Jomfruhummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persilleolie.

Opskrift på hummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persille olie

Jomfruhummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persilleolie.


Antal: 4 Personer

Hummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persille olie

Jomfruhummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persilleolie.
Forfatter: Emma Johansen
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

Bisque

  • 0.5 kilogram Jomfruhummer skallerne herfra bruges til bisquen
  • 6.5 deciliter Hvidvin
  • 1 deciliter Alkohol cognac/whisky
  • 0.5 dåse Tomatpure
  • 0.5 stk. fennikel
  • 3 stk. Gulerødder
  • 0.5 bundt Timian
  • 2 tsk. Rosmarin tørret
  • 1 stk. Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 3 stk. Laurbærblad
  • Olie til stegningen
  • Cayennepeber
  • Citronsaft
  • 250 milliliter Piskefløde
  • 25 gram Smør
  • Salt og Peber

Ravioli

  • 200 gram Pastadej
  • 0.5 kilogram Jomfruhummer
  • 2 spsk. Ricotta
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Smør
  • 1 spsk. Persille finthakket
  • Salt

Persilleolie

  • 1 deciliter Olivenolie
  • Persille

Sådan gør du

Jomfruhummerbisque

    1. Pil jomfruhummerne
    2. Hak grønsagerne grofthakket
    3. Opvarm ikke olien i en stor gryde, skal være rygende varm. Hæld skallerne fra jomfruhummerne i gryden, og steg dem ved hård varme nogle minutter. Tilsæt timian, rosenmarie, hvidløg og tomatpure, og steg yderligere nogle minutter.
    4. Nu skal jeg der flamberes. HUSK AT SLUKKE FOR ÆMHÆTTEN. Tilsæt cognac/whiskyen, og sæt ild til indholdet. Rør rundt i skallerne et par gange og flambere til ilden dør.
    5. Tilsæt hvidvin, laurbærblade og grønsagerne, og lad suppen stå at simre i 20 minutter
    6. Sigt suppen over i en ren gryde, og lad den koge lidt mere.
    7. Tilsæt fløden og lad suppen koge yderligere lidt ind, til den har en cremet konsistens. Smag til med lidt cayennepeber, citronsaft og salt/peber.
    8. Lige inden servering tilsættes smøren og blender bisquen med en stavblender, dette giver  en skummet jomfruhummerbisque.
     

Jomfruhummer ravioli:

    1. Opvarm smøren på en pande, og tilsæt jomfruhummerne, lad den stege nogle minutter med hvidløg.
    2. Tag nogle af jomfruhummerne til side, og hak resterne i mindre stykker.
    3. Bland de hakket jomfruhummer, ricotta, persille, hvidløg, citronsaft og salt/peber sammen, og stil på køl.
    4. Rul pastadejen tyndt, lettest med en pastamaskine, men kan sagtens gøres med en kagerulle.
    5. Kom klatter af fyldet på den udrullet pasta, og kom et stykke pasta ovenpå, tryk den godt ned omkring fyldet.
    6. Skær hver ravioli ud i ønsket form, og tryk kanterne fast med en gaffel.
    7. Koges i saltet vand i 3 minutter. 
       

Persilleolie

    1. Opvarm vand i en gryde, og dyp persillen i vandet i 5 sekunder
    2. Opvarm olien i en gryde til den er ca. 70 grader.
    3. Blend persille og olie godt sammen.
    4. Sigt persilleolien gennem et klæde og sæt den på køl.
     

Servering:

  • Hæld et par store skefulde af bisquen i en dyp tallerken. Tilsæt 3-4 ravioli, dryp persilleolie rundt omkring. pyntes med de smørstegte jomfruhummer og krydderurter.