ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hollandaise

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 17. juli 2022
Den syrlige og fede Sauce Hollandaise er en af de mest kendte franske grundsaucer. Den laves ved at emulgere æg, essens og smør sammen og dens fedme og syre spiller godt sammen med grøntsager, fisk og fjerkræ.

Den syrlige og fede Sauce Hollandaise er en af de mest kendte franske grundsaucer. Den laves ved at emulgere æg, essens og smør sammen og dens fedme og syre spiller godt sammen med grøntsager, fisk og fjerkræ.

Saucen er en grundsauce og Sauce Bearnaise, Sauce Choron og Sauce Mousseline er alle sekundære saucer der laves ud fra Hollandaise basen.

Hollandaise

Hollandaise opskrift


Hollandaise

Den syrlige og fede Sauce Hollandaise er en af de mest kendte franske grundsaucer. Den laves ved at emulgere æg, essens og smør sammen og dens fedme og syre spiller godt sammen med grøntsager, fisk og fjerkræ.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Sauce
Køkken: Fransk
Antal: 2 personer
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 200 gram Smør
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 1 spsk. Æblecidereddike
  • 1 tsk. Sennep Dijon
  • Salt og peber efter smag
  • Cayennepeber efter smag

Sådan gør du

  • Smelt smørret.
  • Smørret klares ved at blive varmet op i en tykbundet gryde ved lav varme. Når det er smeltet skal det hældes over i en ny beholder (gerne en lille kande) og det hvide bundfald skal kasseres. 
  • Blusset skal være på den laveste eller den næstlaveste varmefunktion. Udover ensartede temperaturer så er piskning, piskning og piskning også nøgleord, du skal huske. 
  • Pisk æggeblommerne sammen eddike og sennep på meget lav varme. Bliv ved med at piske indtil det skummer og tykner en lille smule.
  • Tilsæt en lille smule smør, mens der piskes igennem.
  • Fortsæt med en smule mere smør og fortsæt piskningen.
  • Du kan stille og roligt tilføje mere og mere smør under piskningen. Jo mere smør, jo tykkere bliver din sauce.
  • Når saucen har den ønskede tykkelse, smag den til med salt, peber, cayennepeber og evt. citronsaft.
  • Husk at saucen aldrig må komme over 63 grader, så skiller den. En ægte sauce skal ikke være varm, den skal være lun.
  • Server straks.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.