Opskrift på hokkaido græskarsuppe
Der sker noget helt magisk med hokkaidogræskar, når det får lidt varme. Smagen bliver så rund, sød og lækker, og når den koges til suppe, bliver den fantastisk cremet!
Herhjemme er vi virkelig glade for hokkaidosuppe, og ås er det nemt at variere den en smule fra gang til gang.
Man kan lave den udelukkende på græskar eller supplere med eksempelvis gulerødder og friske krydderurter for at give den endnu mere dybde…
Denne gang gjorde jeg sidstnævnte, hvilket jeg elsker, og så serverede jeg den med blandt andet ristede græskarkerner og en god klat creme fraiche på toppen.
Det er dog også rigtig lækkert at pynte med lidt friske stykker af æble eller ristet rugbrød! Der er sindssygt mange lækre toppingmuligheder 🙂
Hokkaido græskarsuppe opskrift

Hokkaido græskarsuppe
Ingredienser
- 1 liter Grøntsagsbouillon
- 1 Hokkaidogræskar
- 2 Gulerødder store
- 1 Løg stort
- 1 spsk. Olie smagsneutral
- 0.25 liter Piskefløde
- 2 Laurbærblad
- Frisk timian 1 bundt
- 0.5 Citron saften herfra
- Salt og Peber til smag
- Creme Fraiche til servering
Sådan gør du
- Skræl græskarret og fjern kernerne.
- Skær græskarret i små tern. Løget pilles og skæres i tern. Gulerødderne skrælles og skæres ligeledes i små tern.
- Græskar, løg og gulerødder sauteres i lidt olie et par minutter.
- Grønssagsbouillion tilsættes, ligesom fløden, laurbær og timian. Grønsagerne koges møre (laurbærblade og timian tages op) og suppen blendes.
- Suppen smages til med citron, salt og peber. Pynt eventuelt med panderistede græskarkerner drysset med lidt salt samt en klat cremefraiche og lidt frisk timian på toppen.