x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet pasta med æggeblommer

Anette Søstrøm Asmussen | 25. maj 2020

Hjemme hos os elsker vi hjemmelavet pasta

Mange ting spiller ind på hvad man laver tit, men når min snart 4 årige datter Karen elsker at være med i køkkenet når jeg laver pizza eller pasta – så kommer det på menuen ret ofte.

Normalt laver jeg pasta uden en pastamaskine, men efter at Karen elsker at dreje på vores pastamaskine, bruger vi den selvfølgelig den.

Jeg foretrækker min pasta som en fettuccine, men med fare for at gentage mig selv, så spiser Karen mere pasta når de er tyndtskåret (som nudler), så derfor laver jeg typisk min pasta på den måde.

Min grundopskrift på pasta er typisk 100 gram (eller én håndfuld) mel til 1 æg og en smule salt. 

Så det ender typisk med at være 3 æg, 300 gram mel og 1 knivspids salt i vores madlavning.

Da jeg en dag på Instagram læste at en italiensk restaurant i København laver pasta med kun æggeblommerne (og mange endda), var jeg nød til at prøve det.

Der skulle bruges imponerende 10 æggeblommer til 250 gram mel – så det består denne opskrift af.

Hjemmelavet pasta med æggeblommer


Se en teaser til vores video hvor vi laver pasta her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her

Hjemmelavet pasta med æggeblommer

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Forret, Italien, Pasta
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 250 gram Tipo 00 eller durum eller semolinamel
  • 10 stk. Æggeblommer
  • 1 pinch Salt

Sådan gør du

  • Jeg lavede min pasta på min røremaskine, men du kan sagtens ælte den i hånden.
    Kom melet og salten i din røreskål og sæt den i gang med at køre.
    Tilsæt 2 æggeblommer ad gangen og fortsæt med at røre.
    Tilsæt løbende 2 æggeblommer indtil det er rørt helt sammen til en dej.
    Det tager let 7-12 minutter.
    Så skal dejen hvile i 30 minutter. Jeg gør det typisk på køl efter at have pakket dejen ind i folie eller i en pose.
    Tag den ud af køleskabet og drys mel på dit køkkenbord.
    Del dejen i 4-6 stykker (afhængig af hvor meget du kan arbejde med selv ad gangen).
    Find en kagerulle og rul dit stykke lidt tyndere, så det kan komme igennem din pastamaskine.
    Jeg synes den her proces er lettere når man er to - så kan den ene rulle og den anden kan holde pastadejen.
    Når den kommer igennem, bliver den tyndere og tyndere og du har til sidst en lasagneplade.
    Nu kan du skære dejen i strimler i tykkelse efter eget valg med en kniv, eller vælge at bruge skæreren der er med i pastamaskinen. Jeg anbefaler selvfølgelig det sidste.
    Når du kører din pasta igennem den til sidst, så er det vigtigt at du drysser mel over den færdige klump, ellers vil den klistre sammen og hele dit arbejde er spildt. 
    Kog det i rigeligt saltet vand i 3-4 minutter - sørg for at vandet spilkoger når du kommer pastaen deri.
    Server straks.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.