x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet mascarpone

PER ASMUSSEN | 3. august 2018

Mascarpone er en alsidig ost. Den kan anvendes i alt fra kager og desserter til sovs og som tilbehør. Tiramisu og risotto er nok de retter, de fleste forbinder med denne dejlige ost, skønt den faktisk har en række andre anvendelsesmuligheder. 

Osten er oven i købet ret nem at lave selv! Det eneste, den kræver, er tålmodighed, for vallen skal have tid til at løbe fra ostemassen. Til gengæld kræver den hverken særlige køkkenfærdigheder eller en masse dyrt udstyr, det eneste, du skal have, er et termometer, da det er vigtigt, at osten under tilberedelsen holdes inden for den korrekte temperatur. 


Hjemmelavet mascarpone

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 day
Antal: 300 gram
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 liter Piskefløde
  • 1 spsk. Citronsaft

Sådan gør du

  • Varm fløden op i en kasserolle til 85 grader - brug et termometer. Rør rundt jævnligt. Den høje temperatur sørger for at alle bakterier bliver slået ihjel.
    Vi brugte vores Monsieur Cuisine (røremaskine med varmefunktion) til at røre vores fløde med.
    Når den rette temperatur er opnået, røres citronsaften i. Fløden vil nu blive tykkere.
    Sæt den varme fløde tildækket i køleskab til dagen efter.
    Hjemmelavet mascarpone
    Hæld fløden gennem en sigte, som du forinden har foret med et stykke muslin-stof, stofble eller osteklæde. Du kan faktisk også bruge kaffefiltre, som du sprætter op til det.  
    Hjemmelavet mascarpone
    Sæt igen hele herligheden, tildækket, i køleskabet i cirka 12 timer, til al vallen er løbet fra (der bliver ikke en særlig stor mængde valle), og osten er blevet til en fast masse. 
    Osten er nu færdig. Kom den i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet. Holdbarheden er 1-2 uger. 
    Hjemmelavet mascarpone

Noter

Stop madspild: du kan anvende vallen i dejen til brød og boller. Erstat den samme mængde væske i bagværket, som du har valle til.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Tak for Hurtigmums.dk for inspiration til den her opskrift.