Opskrift på hjemmelavet mascarpone
Mascarpone er en alsidig ost. Den kan anvendes i alt fra kager og desserter til sovs og som tilbehør. Tiramisu og risotto er nok de retter, de fleste forbinder med denne dejlige ost, skønt den faktisk har en række andre anvendelsesmuligheder.
Osten er oven i købet ret nem at lave selv! Det eneste, den kræver, er tålmodighed, for vallen skal have tid til at løbe fra ostemassen. Til gengæld kræver den hverken særlige køkkenfærdigheder eller en masse dyrt udstyr, det eneste, du skal have, er et termometer, da det er vigtigt, at osten under tilberedelsen holdes inden for den korrekte temperatur.
Hjemmelavet mascarpone
Ingredienser
- 0.5 liter Piskefløde
- 1 spsk. Citronsaft
Sådan gør du
- Varm fløden op i en kasserolle til 85 grader - brug et termometer. Rør rundt jævnligt. Den høje temperatur sørger for at alle bakterier bliver slået ihjel. Vi brugte vores Monsieur Cuisine (røremaskine med varmefunktion) til at røre vores fløde med. Når den rette temperatur er opnået, røres citronsaften i. Fløden vil nu blive tykkere. Sæt den varme fløde tildækket i køleskab til dagen efter. Hæld fløden gennem en sigte, som du forinden har foret med et stykke muslin-stof, stofble eller osteklæde. Du kan faktisk også bruge kaffefiltre, som du sprætter op til det. Sæt igen hele herligheden, tildækket, i køleskabet i cirka 12 timer, til al vallen er løbet fra (der bliver ikke en særlig stor mængde valle), og osten er blevet til en fast masse. Osten er nu færdig. Kom den i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet. Holdbarheden er 1-2 uger.