Opskrift på hjemmelavet kryddersmør til grillmaden
Grillsæsonen er for alvor skudt i gang, og vi kan endelig rykke aftensmåltidet ud under åben himmel. Det kalder på klassiske grillretter som grillede majskolber, bøffer med hvidløg og krydderurter samt pølser med sprød skorpe. Og netop den klassiske grillmad kan få en endnu bedre og mere rig smag ved at blive kombineret med hjemmelavet kryddersmør.
Jeg mener, at smør er en fantastisk råvare – især i kombination med lækre smagsgivere, som du kan tilpasse helt efter dine egne smagsløg.
”Smør er en god smagsforstærker, og smørrets runde og afbalancerede smag passer perfekt til den røgede smag af grillmad. For at give retterne et anderledes smagsindtryk kan man med fordel blande nogle lækre krydderier i sit smør. Det giver maden personlighed. Og har man ingredienserne i huset, kan det laves på to minutter.”
Disse krydderier passer bedst til din grillmad
Der er mange grillfavoritter rundt omkring i det danske sommerland. Og selvom de fleste typer kryddersmør passer til al mad, er der ifølge smørkokken nogle kombinationer, der fungerer særligt godt sammen.
Det er en god idé at bruge friske, citrusbaserede smage til fisk og sommerens milde grøntsager. Det kan fx være lime, persille eller dild, mens de mere grove krydderurter som timian og rosmarin passer godt til kød.
Generelt er det vigtigt, at vi tager os den frihed at lege med maden. Der findes uendeligt mange smagskombinationer, så brug gerne lidt tid på at teste forskellige krydderier med små portioner smør. Måske opdager du helt nye smage, der passer perfekt til netop dine smagsløg. Personligt er jeg lige begyndt at lege med kombinationen af appelsin og safran. Det giver smørret en frisk smag og en flot, gul farve og passer godt til fisk.”

Hjemmelavet kryddersmør til grillmaden
Ingredienser
- 1 pakke Smør
- 1 bunch Persille
- 1 stk. Skalotteløg
- 2 clove Hvidløg
- 1 stk. Citron
- 20 gram Rosa peberkorn
- 10 gram Røget paprika
Sådan gør du
- 1. Tag en pakke smør ud af køleskabet i god tid, så det bliver blødt2. Hak 1 bundt persille, 1 skalotteløg og 2 fed hvidløg3. Riv skallen fra 1 citron på et fint rivejern og bland alle ingredienserne sammen med dit smør i en skål4. Tilsæt 20 g rosapeber og 10 g røget paprika til din smørblanding5. Sæt din blanding på køl (evt. rullet ind i bagepapir) i 10 minutter. Dit kryddersmør er nu klar til servering