x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet Heinz ketchup

PER ASMUSSEN | 4. maj 2020

Jeg er en kæmpe sucker for ketchup, og i min verden er der kun én slags ketchup: Heinz. Det er et klasse tilbehør til grillpølser, burgere, hotdogs eller i en bøfsandwich. Ingen grillaften uden ketchup!

Da jeg så, at den dygtige blogger, Sune fra Foodgeek, havde lavet en udgave af Heinz tomatketchup, kunne jeg ikke dy mig for at prøve at lave noget lignende selv. 

Det fedeste ved denne opskrift er, at den kun tager 5 minutter at lave! Alle ingredienser nemlig bare i en blender. Ingen opvarmning overhovedet.

Hjemmelavet Heinz ketchup

I hans opskrift skal der bruges 400 gram glukosesirup, men jeg havde selv kun 335 gram. Så kom der lidt mindre i min, og den blev derfor ikke helt så sød, som i Sunes opskrift. Det gjorde dog, at min kone faktisk bedre kunne lide min ketchup end den originale Heinz ketchup, som hun synes er lidt for sød.

Den smagte fantastisk og havde en fremragende konsistens. Selvom konen foretræk den mindre søde version, så syntes jeg personlig godt, den måtte være sødere. Næste gang vil jeg komme mere sirup i.

Det blev også en ret stor portion, så næste gang vil jeg også lave en lidt mindre portion – den holder nemlig kun i 14 dage. Tænker at halv mængde er passende!


Hjemmelavet Heinz ketchup

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 1 stort glas
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 400 gram Tomatpure
  • 4 deciliter Eddike lagereddike
  • 80 gram Sukker
  • 30 gram Salt
  • 0.5 tsk. Nelliker stødt
  • 1 tsk. Aromat med top - kan undlades
  • 335 gram Glukosesirup
  • 1 tsk. Xanthan Gum

Sådan gør du

    1. Alle ingredienser, pånær sirup, kommes i blenderen.
    2. Blend det til en helt ensartet masse.
    3. Tilsæt løbende glukosesiruppen, imens blenderen stadig er i gang.
    4. Afslutningsvis tilsættes xanthangummi, stadig maskinen kører. Der skal kun tilsættes en lille smule ad gangen.
    5. Hæld den færdige ketchup på et glas og opbevar det på køl. Det kan som sagt holde sig i cirka 14 dage.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Opskriften er baseret på den her.