Opskrift på hjemmelavet heinz ketchup
Jeg er en kæmpe sucker for ketchup, og i min verden er der kun én slags ketchup: Heinz. Det er et klasse tilbehør til grillpølser, burgere, hotdogs eller i en bøfsandwich. Ingen grillaften uden ketchup!
Da jeg så, at den dygtige blogger, Sune fra Foodgeek, havde lavet en udgave af Heinz tomatketchup, kunne jeg ikke dy mig for at prøve at lave noget lignende selv.
Det fedeste ved denne opskrift er, at den kun tager 5 minutter at lave! Alle ingredienser nemlig bare i en blender. Ingen opvarmning overhovedet.
I hans opskrift skal der bruges 400 gram glukosesirup, men jeg havde selv kun 335 gram. Så kom der lidt mindre i min, og den blev derfor ikke helt så sød, som i Sunes opskrift. Det gjorde dog, at min kone faktisk bedre kunne lide min ketchup end den originale Heinz ketchup, som hun synes er lidt for sød.
Den smagte fantastisk og havde en fremragende konsistens. Selvom konen foretræk den mindre søde version, så syntes jeg personlig godt, den måtte være sødere. Næste gang vil jeg komme mere sirup i.
Det blev også en ret stor portion, så næste gang vil jeg også lave en lidt mindre portion – den holder nemlig kun i 14 dage. Tænker at halv mængde er passende!

Hjemmelavet Heinz ketchup
Ingredienser
- 400 gram Tomatpure
- 4 deciliter Eddike lagereddike
- 80 gram Sukker
- 30 gram Salt
- 0.5 tsk. Nelliker stødt
- 1 tsk. Aromat med top - kan undlades
- 335 gram Glukosesirup
- 1 tsk. Xanthan Gum
Sådan gør du
- Alle ingredienser, pånær sirup, kommes i blenderen.
- Blend det til en helt ensartet masse.
- Tilsæt løbende glukosesiruppen, imens blenderen stadig er i gang.
- Afslutningsvis tilsættes xanthangummi, stadig maskinen kører. Der skal kun tilsættes en lille smule ad gangen.
- Hæld den færdige ketchup på et glas og opbevar det på køl. Det kan som sagt holde sig i cirka 14 dage.