Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavede tortillas med tomatsalat, skinke og feta

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

1. juli 2022
Det blev til de her hjemmelavede tortillas med en simpel tomatsalat, en lynrørt creme fraiche dressing, skinke og salat – simpelt og godt…
Hjemmelavede tortillas med tomatsalat, skinke og feta

Opskrift på hjemmelavede tortillas med tomatsalat, skinke og feta

I dag skulle det bare være let og lækkert og gerne hurtigt… jeg havde lyst til sådan noget lidt forårs/sommeragtigt, som gør glad i mave og øjne.

Det blev til de her hjemmelavede tortillas med en simpel tomatsalat, en lynrørt creme fraiche dressing, skinke og salat – simpelt og godt…

Det er faktisk både nemt og hurtigt at lave sine egne tortillas.. De er lidt tykkere end dem man køber – det kan jeg godt lide, og så er det bar altid sjovt at lave sit eget.. Men er tiden ikk til det, fungerer fyldet præcis lige så godt i en købt tortilla. Jeg krydrede mine tortillas med lidt salt, peber og timian, men er du til mere neutrale, udelader du bar krydderier – eller putter andre i, hvis du synes.

Det mix af fyld jeg har brugt fungerer super godt, men brug lige hvad du synes.


Hjemmelavede tortillas med tomatsalat, skinke og feta
Antal: 6 stk.

Hjemmelavede tortillas med tomatsalat, skinke og feta

Det blev til de her hjemmelavede tortillas med en simpel tomatsalat, en lynrørt creme fraiche dressing, skinke og salat – simpelt og godt…
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Bagning, Frokost, Hovedret
Køkken: Mexikansk
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Tortillas

  • 200 gram Hvedemel
  • 100 gram Majsmel kan erstattes af hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 1 tsk. Timian tørret
  • 3 spsk. Olie
  • 2 deciliter Vand

Tomatsalat

  • 10 stk. Cherrytomater
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1/2 tsk. Salt friskkværnet og lidt peber
  • 2 spsk. Feta smuldret

Cremefraichedressing

  • 2 deciliter Creme fraiche
  • 1 tsk. Honning flydende
  • 1 tsk. Sød sennep
  • Salt og peber lidt
  • 1 deciliter Krydderurter hakkede, friske – fx persille, mynte, basilikum mv.

Øvrigt fyld

  • 1 stk. Iceberg salat eller en anden salat
  • Skinkestrimler

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til tortillas sammen i en skål, ælt godt til glat og blød dej. Lad den hvile 15 min.
  • Imens lave tomatsalat: skær tomater i tern og bland med øvrige ingredienser.
  • Alle ingredienser til dressingen røres også sammen og smages til.
  • Nu kan du dele dejen i 6 og rulle hver af stykkerne ud til en tynd cirkel. Sørg for godt med mel på bordet, så det ikke klistrer for meget fast.
  • Steg hver tortilla på en pande i en lille smule olivenolie, til de er gyldne på begge sider.
  • Fyld dine tortillas med salat, skinke, tomatsalat og dressing

Noter

Hjemmelavede tortillas med tomatsalat, skinke og feta