Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmebagt glutenfri & mælkefrit rugbrød

Lene Barner Dyg

Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.

29. april 2019
Mit til dato bedste hjemmebagte gluten og mælkefrit rugbrød. Virkelig dejlig konsistens, ikke for svampet og med skorpe. Kan klar anbefales.

Opskrift på hjemmebagt glutenfri & mælkefrit rugbrød

Mit til dato bedste hjemmebagte gluten og mælkefrie rugbrød.

Virkelig dejlig konsistens, ikke for svampet og med skorpe.

Brød laves over 2 dage.


Servings: 2 rugbrød

Hjemmebagt glutenfri rugbrød

Mit til dato bedste hjemmebagte gluten og mælkefrit rugbrød. Virkelig dejlig konsistens, ikke for svampet og med skorpe. Kan klar anbefales.
Author: Lene Barner Dyg
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 timer 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 350 gram Solsikkekerner
  • 9 deciliter Vand
  • 25 gram Gær
  • 1 dåse Øl Glutenfri øl ( brugt Daura Dam, 330 ml - fåes i Føtex og Rema)
  • 4 deciliter Yoghurt Naturel og laktosefri
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Sovsekulør
  • 1.5 spsk. Salt
  • 30 gram Husk
  • 2 deciliter Gulerødder Fintrevet
  • 100 gram Græskarkerner
  • 1 deciliter Kartoffelmel
  • 400 gram Majsmel
  • 400 gram Fuldkornsrismel

Sådan gør du

Dag 1

  • På førstedag laves dejen. Jeg har kørt dejen på en røremaskine. Start med at give solsikkekernerne et opkog med 6 dl vand.
  • Både solsikkekernerne og vandet skal bruges men skal køle helt ned først så det anbefales at lave opkoget et par timer inden du starter med at lave rugbrødsdejen.. 
  • Bland de resterende 3 dl vand op med øllen, og opløs gæren heri.
  • Tilføj herefter yoghurt, sukker, salt, sovsekulør, gulerod, solsikkekerne massen inkl vandet og græskarkerner i den våde masse. 
  • Bland nu de tørre ingredienser sammen (melet) og tilsæt dem. 
  • Kør blandingen mindst 15 minutter på røremaskinen på høj hastighed
    (Niv 6 på Kenwood)
  • Herefter stilles den på køl i mindst 10 timer. 

Dag 2

  • På anden dagen bager du.
  • Jeg bruger to store rugbrødsforme beklædt med bagepapir.
  • Bages i 1,5 time ved 175 grader varmluft. 
  • Jeg fik 60 skiver ud af de to rugbrød