Mit til dato bedste hjemmebagte gluten og laktosefrie rugbrød. Virkelig dejlig konsistens, ikke for svampet og med skorpe. Kan klar anbefales.

Mit til dato bedste hjemmebagte gluten og laktosefrie rugbrød ??
Virkelig dejlig konsistens, ikke for svampet og med skorpe ? kan klar anbefales.
Brød laves over 2 dage.

Hjemmebagt glutenfri rugbrød
Mit til dato bedste hjemmebagte gluten og laktosefrie rugbrød. Virkelig dejlig konsistens, ikke for svampet og med skorpe. Kan klar anbefales.
Udskriv
Pin
Antal: 2 rugbrød
Ingredienser
- 350 gram Solsikkekerner
- 9 deciliter Vand
- 25 gram Gær
- 1 dåse Øl Glutenfri øl ( brugt Daura Dam, 330 ml - fåes i Føtex og Rema)
- 4 deciliter Yoghurt Naturel og laktosefri
- 1 spsk. Sukker
- 1 spsk. Sovsekulør
- 1.5 spsk. Salt
- 30 gram Husk
- 2 deciliter Gulerødder Fintrevet
- 100 gram Græskarkerner
- 1 deciliter Kartoffelmel
- 400 gram Majsmel
- 400 gram Fuldkornsrismel
Sådan gør du
Dag 1
- På førstedag laves dejen. Jeg har kørt dejen på en røremaskine. Start med at koge solsikkekernerne op med 6 dl vand.
- Blandingen, både kerner og vandet brugt, skal køle ned inden det anvendes.
- Bland de tre resterende dl vand med øllen, op opløs gæren heri.
- Tilføj herefter yoghurt, sukker, salt, sovsekulør, gulerod, solsikkekerne massen inkl vandet og græskarkerner i den våde masse.
- Bland nu de tørre ingredienser sammen (melet) og tilsæt dem.
- Kør blandingen mindst 15 minutter på røremaskinen.
- Herefter stilles den på køl i mindst 10 timer.
Dag 2
- På anden dagen bager du.
- Jeg brugte to store rugbrødsforme beklædt med bagepapir.
- Bages i ca. 1,5 time ved 175 grader varmluft.
- Jeg fik 60 skiver ud af de to rugbrød
Om forfatteren
Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.