x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hindbær/rabarbergin

ANNE METTE AUTZEN | 14. juli 2020

Det her er min opskrift på hjemmelavet hindbær/rabarbergin!

Det er ikke en “i-sidste-øjeblik”-opskrift. Den tager nemlig fire uger at lave, men jeg lover, at det er ventetiden værd. Det bliver til den flotteste knaldrøde gin, og når man blander den med f.eks. tonic, så kan du servere vildt smukke og lækre lyserøde gin & tonics for gæsterne henover hele sommeren. Eller i hvert fald så længe der er gin tilbage 🙂

Jeg kan altid bedst lide at lave tingene selv, det er hyggeligt, og det smager altid bedre!


Hindbær/rabarbergin

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 75 cl
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 800 gram Rabarber
  • 4.5 deciliter Sukker
  • 70 centiliter Gin med hindbærsmag

Sådan gør du

  • Til at begynde med skal du skylle/rense rabarberstænglerne og skære dem ud i stykker på cirka 2 centimeters længde.
    Find en stor patentflaske og hæld alle rabarberne over i flasken sammen med sukker. Sæt låget på og stil det i køleskabet. Her skal det trække i 24 timer.
    Når de 24 timer er gået, er det meste af sukkeret opløst, og en del af saften fra rabarberne ligger nu i bunden af flasken. Tilføj ginnen til flasken og rør lidt rundt i det.
    Sæt det tilbage på køl. Her skal det stå og trække i fire uger, før det er klar til brug. Husk at røre i det engang imellem.
    Du kan sagtens si rabarberne fra bagefter, men jeg lod dem blive i flasken. Det sker der intet ved.
    Nu kan du bruge din hjemmelavede hindbær/rabarbergin til eksempelvis gin & tonics 🙂

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!