Opskrift på hindbær/rabarbergin
Det her er min opskrift på hjemmelavet hindbær/rabarbergin!
Det er ikke en “i-sidste-øjeblik”-opskrift. Den tager nemlig fire uger at lave, men jeg lover, at det er ventetiden værd. Det bliver til den flotteste knaldrøde gin, og når man blander den med f.eks. tonic, så kan du servere vildt smukke og lækre lyserøde gin & tonics for gæsterne henover hele sommeren. Eller i hvert fald så længe der er gin tilbage 🙂
Jeg kan altid bedst lide at lave tingene selv, det er hyggeligt, og det smager altid bedre!

Hindbær/rabarbergin
Ingredients
- 800 gram Rabarber
- 4.5 deciliter Sukker
- 70 centiliter Gin med hindbærsmag
Instructions
- Til at begynde med skal du skylle/rense rabarberstænglerne og skære dem ud i stykker på cirka 2 centimeters længde. Find en stor patentflaske og hæld alle rabarberne over i flasken sammen med sukker. Sæt låget på og stil det i køleskabet. Her skal det trække i 24 timer. Når de 24 timer er gået, er det meste af sukkeret opløst, og en del af saften fra rabarberne ligger nu i bunden af flasken. Tilføj ginnen til flasken og rør lidt rundt i det. Sæt det tilbage på køl. Her skal det stå og trække i fire uger, før det er klar til brug. Husk at røre i det engang imellem. Du kan sagtens si rabarberne fra bagefter, men jeg lod dem blive i flasken. Det sker der intet ved. Nu kan du bruge din hjemmelavede hindbær/rabarbergin til eksempelvis gin & tonics 🙂