x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hamburgerryg

PER ASMUSSEN | 27. september 2018

Hamburgerryg med aspargessovs er en vaskeægte dansk klassiker, som mange elsker, men ikke får ret tit.

I takt med at vi rejser mere, og supermarkederne får flere og flere eksotiske varer på hylderne, kan vi af og til komme til at glemme vore egne dejlige nationalretter. Det er synd, for det klassiske, danske køkken indeholder mange gode retter, som det er værd at afprøve.

Denne opskrift hører til én af denne slags retter, og den er bestemt værd at prøve. Køb en god hamburgerryg, gerne ved slagteren, og server med den lækre aspargessovs.

Velbekomme!


Hamburgerryg

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Hamburgerryg
  • 1 stk. Asparges hvide asparges i glas
  • 1 kilogram Kartofler
  • 25 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 5 deciliter Væske kogevand fra hamburgerryggen + aspargesvand
  • Krydderier salt og peber
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Hamburgerryg

    Læg hamburgerryggen i en gryde.
    Hæld koldt vand i gryden, så det dækker kødet. 
    Lad hamburgerryggen koge ved svag varme under låg i cirka 25 minutter. 
    Sluk for varmen og lad hamburgerryggen hvile i kogevandet i cirka 30 minutter.
     

    Aspargessovs

    Smelt smørret i en gryde.
    Kom melet ned til smørret og rør rundt med et piskeris, så smørret opsuger melet.
    Tilsæt lidt efter lidt cirka 1/2 liter væske i form af kogevand fra hamburgerryggen samt vandet fra de hvide asparges.
    Når saucen har en passende konsistens, skal den koge i cirka fem minutter for at fjerne melsmagen.
    Skær de hvide asparges i passende stykker og kom dem i saucen.
    Smag saucen til med salt, peber og citronsaft - vær forsigtig med saltet, da kogevandet fra hamburgerryggen indeholder en del salt.
    Opbagt sovs

    Kartofler:

    Skræl kartoflerne og skær evt. store kartofler en gang over, så de alle får cirka samme størrelse.
    Kom kartoflerne i en gryde med vand, der netop dækker, og tilsæt salt.
    Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er akkurat møre.  
    Kartofler

    Servering:

    Skær hamburgerryggen i skiver og server med de kogte kartofler og aspargessovs.
    Hamburgerryg
     

Noter

Kogt hamburgerryg kan serveres med mange forskellige slags tilbehør. Prøv f.eks. coleslaw, flødekartofler eller stuvede ærter og gulerødder. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.