Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hamburgerryg

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

27. september 2018
Hamburgerryg med aspargessovs er en vaskeægte dansk klassiker, som mange elsker, men ikke får ret tit. I takt med at vi rejser mere, og supermarkederne får flere og flere eksotiske varer på hylderne, kan vi af og til komme til at glemme vore egne dejlige nationalretter.

Opskrift på hamburgerryg

Hamburgerryg med aspargessovs er en vaskeægte dansk klassiker, som mange elsker, men ikke får ret tit.

I takt med at vi rejser mere, og supermarkederne får flere og flere eksotiske varer på hylderne, kan vi af og til komme til at glemme vore egne dejlige nationalretter. Det er synd, for det klassiske, danske køkken indeholder mange gode retter, som det er værd at afprøve.

Denne opskrift hører til én af denne slags retter, og den er bestemt værd at prøve. Køb en god hamburgerryg, gerne ved slagteren, og server med den lækre aspargessovs.

Velbekomme!


Antal: 4 personer

Hamburgerryg

Hamburgerryg med aspargessovs er en vaskeægte dansk klassiker, som mange elsker, men ikke får ret tit. I takt med at vi rejser mere, og supermarkederne får flere og flere eksotiske varer på hylderne, kan vi af og til komme til at glemme vore egne dejlige nationalretter.
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 1 stk. Hamburgerryg
  • 1 stk. Asparges hvide asparges i glas
  • 1 kilogram Kartofler
  • 25 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 5 deciliter Væske kogevand fra hamburgerryggen + aspargesvand
  • Krydderier salt og peber
  • Citronsaft

Sådan gør du

Hamburgerryg

  • Læg hamburgerryggen i en gryde.Hæld koldt vand i gryden, så det dækker kødet. 
  • Lad hamburgerryggen koge ved svag varme under låg i cirka 25 minutter. 
  • Sluk for varmen og lad hamburgerryggen hvile i kogevandet i cirka 30 minutter. 

Aspargessovs

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Kom melet ned til smørret og rør rundt med et piskeris, så smørret opsuger melet.
  • Tilsæt lidt efter lidt cirka 1/2 liter væske i form af kogevand fra hamburgerryggen samt vandet fra de hvide asparges.
  • Når saucen har en passende konsistens, skal den koge i cirka fem minutter for at fjerne melsmagen.
  • Skær de hvide asparges i passende stykker og kom dem i saucen.
  • Smag saucen til med salt, peber og citronsaft - vær forsigtig med saltet, da kogevandet fra hamburgerryggen indeholder en del salt.

Kartofler:

  • Skræl kartoflerne og skær evt. store kartofler en gang over, så de alle får cirka samme størrelse.
  • Kom kartoflerne i en gryde med vand, der netop dækker, og tilsæt salt.
  • Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er akkurat møre.  

Servering:

  • Skær hamburgerryggen i skiver og server med de kogte kartofler og aspargessovs.

Noter

Kogt hamburgerryg kan serveres med mange forskellige slags tilbehør. Prøv f.eks. coleslaw, flødekartofler eller stuvede ærter og gulerødder.