x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hamburgerryg med grønlangkål

MIKKEL FUGLSBJERG | 14. januar 2018
Honning/senneps glaseret hamburgerryg

Opskrift på en lækker honning/sennepsmarineret hamburgerryg med grønlangkål. Klassisk dansk mad der altid er et hit.


Hamburgerryg med grønlangkål

Honning/senneps glaseret hamburgerryg
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Danmark, Gris, Hamburgerryg, Mormormad, Svinekød
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mikkel Fuglsbjerg

Ingredienser

  • 1 kilogram Hamburgerryg
  • 5 spsk. Sennep
  • 10 spsk. Honning
  • 400 gram Grønkål
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 10 gram Smør
  • 5 deciliter Mælk
  • 1 kilogram Kartoffel

Sådan gør du

  • Hamburgerryg

    Kog hamburgerryggen i 20 minutter. I mens blander man sennep og honning til en marinade, 1 del sennep 2 dele honning. Hamburgerryg tages op af gryden og kommer i et ovnfast fad og påføres marinade og giver den 30 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. 
    Den marinade der flyder af undervejs suges op med en stegepipette og sprøjtes tilbage over kødet hver 10. minut.
     

    Kartofler

    Skræl kartoflerne og kog dem i vand med salt i ca. 20 minutter. Hvis du stikker i kartoflerne med en skarp kniv, så skal de falde af når du løfter kniven.
     

    Grønlangkål

    Imens kødet er i ovnen blanceres det fint hakkede grønkål i det vand hamburgerryggen blev kogt i, i 3 - 4 minutter.
    Kålen skylles under koldt vand og hakkes fint bagefter.
    Der laves nu en opbagt hvid sovs. Grønkålen kommes i den opbagte sovs og voila så er der serveret.

Om forfatteren


Madglad sønderjyde, bosat i en Aarhus forstad. Mikkel er familiefar der sætter pris på kød, sovs og kartofler. Ejer af