Opskrift på grøntsagsgratin
Halløj derude! Glædelig bag jul allesammen ? Håber jeres aften var magisk ?
Her er vi landet i sofaerne til afslapning og hygge ovenpå strabadserne ☺️ Aftens menu er af den sundere slags, det ku vi lige trænge til i dag; skøn grøntsagsgratin med marineret kålsalat og sunde kyllingedunser… ?
En nem og herlig menu med masser af smag og lutter gode sager… ?
Grøntsagsgratin med kartofler, selleri og porrer

Grøntsagsgratin
Ingredienser
Grøntsagsgratin
- 300 gram Kartofler
- 300 gram Knoldselleri
- 3 stk. Porre
- 2 stk. Æg
- 3 deciliter Fløde
- 1 deciliter Mælk
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. Timian tørret
- 0.5 tsk. Muskatnød
- 1 tsk. Peber
- 1 spsk. Parmesan revet
Marineret kålsalat
- 1 stk. Spidskål
- 1 stk. fennikel
- 1 stk. Æbler
- 3 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Dijonsennep
- 1.5 spsk. Hvidvinseddike
- 0.5 spsk. Honning flydende
- Salt og Peber
Sådan gør du
Gratin
- Tænd ovnen på 180 grader. Skræl kartofler og selleri og skær i tynde skiver. Skær også porrerne i skiver. Læg grøntsagerne I et smurt overfast fad. Pisk æggene sammen i en skål og rør derefter resterende ingredienser i æggene. Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag 45 minutter i ovnen.
Kålsalat
- Snit kål og fennikel fint. Skær æblerne i skiver eller tern. Rør olie, sennep, eddike og honning sammen, smag til med lidt salt og peber. Vend marinaden sammen med kål, fennikel og æbler. Lad trække på køl, til det skal serveres. Server med frikadeller, schnitzler el. lign ?