x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grønkålssalat med ristede kikærter og søde kartofler

HENRIETTE KRISTIANSEN | 22. april 2021

Denne krydrede og fyldige grønkålssalat er et super godt bud på en lækker og nærende måltidssalat – den er proppet med smag, proteiner og vitaminer og så er den faktisk også vegetarisk.

Den er lavet med sprøde, krydrede kikærter, som klæder kålen utrolig godt og så er der agurker og bagte søde kartoffeler, som bidrager med hhv. friskhed og sødme. På toppen har jeg cremet feta og knasende græskarkerner. En virkelig velsmagende salat, som smager virkelig skønt og mætter godt – vil faktisk sige den er stærkt vanedannende.

Den er serveret med en hurtig tahindressing, der lige sætter prikken over i’et.
 


Grønkålssalat med ristede kikærter og søde kartofler

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

  • 75 gram Grønkål hakket, frisk
  • salat 2 håndfulde blandet
  • 0.5 stk. Agurk

Bagte søde kartofler

  • 200 gram Sødkartoffel
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Groft salt
  • Peber lidt

Krydrede ristede kikærter

  • 2 deciliter Kikærter kogte
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 0.5 tsk. Kanel
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • 0.5 spsk. Soya
  • 1 tsk. Honning
  • Salt lidt

Topping

  • 1 deciliter Feta
  • 2 spsk. Græskarkerner

Tahin-dressing

  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Tahin
  • Salt og peber lidt
  • 0.5 deciliter Vand op til 1 dl

Sådan gør du

  • Put grønkål og salat i en skål. Skær agurken i tern og tilføj til skålen.
    Skrub og skær de søde kartofler i tern og put dem i et fad. Vend sammen med olie og krydderier og bag 15 minutter ved 200 grader.
    Imens steges kikærter på panden sammen med olivenolie, kanel, spidskommen, soya, honning og salt. Steg 4-5 minutter til de er gyldne.
    Vend de bagte søde kartofler og de stegte kikærter i skålen med salat.
    Rør tahin sammen med citronsaft og tilføj vand til passende konsistens opnås. Smag til med salt og peber.
    Anret din salat på et fad, top med feta og græskarkerner og server med dressing on the side 

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.