Opskrift på grøn søbekål
En gammel dansk sovs er den dejlige grønne søbekål.
Generelt skal vi danskere huske hvor vores madkultur kommer fra og denne opskrift er flere hundrede år gammel.
Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: “Sovs skal der til“, hvor forfatteren Bettina Buhl skriver følgende om opskriften:
“De fleste danskere kender grønlangkål. Her er en tidlig opskrift på datidens mest udbredte bondekost, som normalt blev tilberedt og serveret med flæsk. Ifølge kogebogen kan denne søbekål også bruges til høns, oksekød, fisk og forskellige typer af buddinger.”

Grøn søbekål
Ingredienser
- 400 gram Grønkål
- 4 deciliter Bouillon svine
- 2 stk. Rødløg små
- 50 gram Smør
- 35 gram Hvedemel
Sådan gør du
- Kålen hakkes fint og kommes i en gryde. Bouillon og hakkede løg hældes i gryden, og retten koger i nogle minutter. Søbekålen jævnes med en smørbolle. Den fremstilles af 35 gram hvedemel og 25 gram smør, som æltes godt sammen og røres forsigtigt i kålen. Retten koger atter i få minutter, og der spædes med yderligere 25 gram smør inden serveringen. Sovsen smages til med salt og serveres efter gammel skik til sukkerbrunede kartofler og flæsk samt pølser eller steg.