
Opskrift på grøn kartoffelsalat med pesto
Grillsæsonen er skudt i gang, og det kalder på alverdens skønne tilbehør til grillbordet! Hvorfor ikke prøve en anden variant af den klassiske kartoffelsalat med cremefraiche?
I denne kartoffelsalat er kartoflerne vendt med en hjemmelavet grønt pesto, og tro mig når jeg siger, at smagen af hjemmelavet pesto er en ganske anden end den, du tidligere har købt i supermarkedet.
Vil du gerne spare lidt penge? Du kan vælge at supplere de ret dyre pinjekerner med solsikkekerner for en mere økonomisk udgave – sådan én kan du finde opskriften på lige her.

Grøn kartoffelsalat med pesto
Ingredienser
- 350 gram Kartofler
- 60 gram Parmesan
- 30 gram Pinjekerner
- 0.5 deciliter oliven
- 1 håndfuld Basilikumblade friske
- 2 håndfulde Salvieblade friske
Sådan gør du
- Find en passende størrelse gryde.
- Kom kartofler i gryden.
- Tilsæt koldt vand, så kartoflerne akkurat dækkes af vandet.
- Kog kartoflerne møre. Lad de kogte kartofler køle af.
- Blend de resterende ingredienser med en stavblender.
- Skær de afkølede kartofler ud i passende stykker.
- Kom kartoffelstykkerne i en skål.
- Vend pestoen sammen med kartoflerne i skålen.
- Servér din lækre, hjemmelavede kartoffelsalat som tilbehør til sommerens mange skønne retter.