Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grøn kartoffelsalat med pesto

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

1. juli 2019
Grillsæsonen er skudt i gang, og det kalder på alverdens skønne tilbehør til grillbordet! Hvorfor ikke prøve en anden variant af den klassiske kartoffelsalat med cremefraiche?

Opskrift på grøn kartoffelsalat med pesto

Grillsæsonen er skudt i gang, og det kalder på alverdens skønne tilbehør til grillbordet! Hvorfor ikke prøve en anden variant af den klassiske kartoffelsalat med cremefraiche?

I denne kartoffelsalat er kartoflerne vendt med en hjemmelavet grønt pesto, og tro mig når jeg siger, at smagen af hjemmelavet pesto er en ganske anden end den, du tidligere har købt i supermarkedet.

Vil du gerne spare lidt penge? Du kan vælge at supplere de ret dyre pinjekerner med solsikkekerner for en mere økonomisk udgave – sådan én kan du finde opskriften på lige her.


Antal: 2 personer

Grøn kartoffelsalat med pesto

Grillsæsonen er skudt i gang, og det kalder på alverdens skønne tilbehør til grillbordet! Hvorfor ikke prøve en anden variant af den klassiske kartoffelsalat med cremefraiche?
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 350 gram Kartofler
  • 60 gram Parmesan
  • 30 gram Pinjekerner
  • 0.5 deciliter oliven
  • 1 håndfuld Basilikumblade friske
  • 2 håndfulde Salvieblade friske

Sådan gør du

  • Find en passende størrelse gryde.
  • Kom kartofler i gryden.
  • Tilsæt koldt vand, så kartoflerne akkurat dækkes af vandet.
  • Kog kartoflerne møre. Lad de kogte kartofler køle af.
  • Blend de resterende ingredienser med en stavblender.
  • Skær de afkølede kartofler ud i passende stykker.
  • Kom kartoffelstykkerne i en skål.
  • Vend pestoen sammen med kartoflerne i skålen.
  • Servér din lækre, hjemmelavede kartoffelsalat som tilbehør til sommerens mange skønne retter.