x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grillet spidskål med citron og salt

ANNE METTE AUTZEN | 30. juli 2019

Grillet spidskål med citron og salt er et formidabelt tilbehør på grillbordet, og den er både god til den grillede bøf, fisk eller fjerkræ.

Når spidskålen har været en tur på grillen og bliver en anelse branket, opstår en helt fantastisk nøddeagtig smag i kålens yderste blade, der giver den ellers meget delikate og ærteagtige smag en helt ny dimension og dybde. Wow!

At spidskålen netop er så mild i sin smag, gør at det salte smør og den syrlige citron yderligere løfter den grillede spidskål til helt nye højder.

Spidskål kan uden problemer finde vej til frokost- eller middagsbordet, enten fintsnittet i en frisk, rå salat, i kålwraps som et alternativ til de almindelige tortillapandekager. Du kan faktisk også lave en lækker coleslaw med både spidskål og selleri. Har du desuden nogensinde prøvet at saltbage spidskål? Du kan eksempelvis servere den saltbagte spidskål med broccolicrudité, spinatpuré og hvidvinssauce.


Grillet spidskål med citron og salt

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Grill, Grønt og godt, Sommer, Spidskål, Tilbehør, Vegansk, Vegetar
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 1 stk. Spidskål
  • 1 stk. Citron økologisk
  • Olie til pensling
  • Salt

Sådan gør du

    1. Start med eventuelt at fjerne de yderste blade fra spidskålen. Er spidskålen økologisk, kan du med fordel gemme yderbladene og eksempelvis snitte dem meget fint og bruge dem i en coleslaw - de mørkegrønne blade giver en meget smuk kulør til en coleslaw, der ellers ofte er noget "flad" i sit udseende 😉
    2. Skær herefter spidskålen i kvarte og skyl efter.
    3. Pensl indersiden af de kvarte spidskål med lidt olie.
    4. Kom spidskålen på grillen ved direkte og hård varme.
    5. Tag spidskålen af varmen, når der kommer grillmærker. Alt afhængigt af hvor sprød eller mindre sprød, du ønsker kålen, kan den efterfølgende lægges på indirekte varme i et par minutter.
    6. Skyl og halvér citronen.
    7. Kom ligeledes citronen på grillen ved direkte og høj varme.
    8. Tag citronen af grillen, når den har fået grillmærker.
    9. Pres saften fra den grillede citron udover de grillede spidskål og krydr med salt - meget gerne flagesalt!
    10. Velbekomme!
    Grillet spidskål med citron og salt

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!