x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grillet hornfisk

GYLDENDAL | 19. oktober 2020
med varme krydderier og koriander-yoghurt

GRILLET HORNFISK MED VARME KRYDDERIER OG KORIANDER-YOGHURT

Vi har opskriften fra bogen: “Brændt røget hængt sprængt – Opskrifter fra kysten og skoven“, skrevet af Nikolaj Juel og Columbus Leth. De skriver følgende om opskriften:

“Alle de inkarnerede havørredfiskere, jeg kender, bander lidt, når hornfiskesæsonen går i gang. Chancerne for at fange en havørred i den periode formindskes betydeligt, da der er hornfisk overalt. Men hornfisk er faktisk, om end lidt undervurderet, en fantastisk spisefisk. Hornfisken er en ret fed fisk, som godt kan klare, at man krydrer den, som jeg har gjort her.”


Grillet hornfisk

med varme krydderier og koriander-yoghurt
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

KRYDDERIBLANDING

  • 1 tsk. Fennikelfrø
  • 2 tsk. Korianderfrø
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Chiliflager
  • 1 spsk. Rosenblade tørrede

FLADBRØD

  • 450 gram Hvedemel
  • 300 gram Vand
  • 5 gram Gær
  • 10 gram Salt

KORIANDER-YOGHURT

  • 250 milliliter Græsk Yoghurt
  • Koriander 1 bundt, finthakket
  • Salt og peber

SALAT

  • 4 stk. Tomater grønne
  • Syltede rødløg 1 skefuld
  • Koriander 1 lille bundt, grofthakket
  • Limesaft af ½-1 lime
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt og peber

Hornfisk

  • Hornfisk
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

KRYDDERIBLANDING

  • Kom alle ingredienserne i en morter eller en spicegrinder, og mal dem, til du har et fint pulver.
     

FLADBRØD

  • Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt, til du har en helt glat dej.
    Dæk dejen til med film, og lad den hæve til dobbelt størrelse.
    Rul fladbrødene ud, og placer dem på grillen.
    Pak dem ind i et rent viskestykke, så de holder sig lune, imens du griller fisken.
     

SALAT

  • Her kan du bruge, hvad du har lyst til, og hvad der ser lækrest ud ved grønthandleren.
    Kom tomaterne i en skål.
    Krydr med salt og peber.
    Tilsæt 2 spsk. olivenolie og limesaft efter smag.
    Sæt til side.
     

FISK

  • Jeg har kun brugt halestykkerne til denne opskrift, da jeg synes, de ser ret flotte ud.
    Midterstykket fileterede jeg og brugte i en anden sammenhæng.
    Du kan selvfølgelig bruge hele fisken til denne opskrift.
    Kom lidt olivenolie på fisken.
    Krydr med salt, peber og et godt drys af krydderiblandingen.
    Grill fisken på begge sider, til du har gode grillmærker, og kødet falder let fra benet.
    Server med koriander-yoghurt, fladbrød, tomater, syltede rødløg og koriander.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Brændt røget hængt sprængt

Bogen kan købes her hos Gyldendal.