Opskrift på grillet flanksteak
Er du én af dem, der går udenom flanksteaken i supermarkedets køledisk eller kølemontren hos slagteren? Det er en fejl.
Den typisk lidt oversete og billigere udskæring er nemlig et fantastisk stykke kød, der er yderst velegnet til grillen om sommeren eller på en grillpande.
Kødet er dejlig mørt, hvis det tilberedes med omhu og får lov at trække – og så kræver det, modsat andre udskæringer, ikke længe på grillen eller i ovnen.
Brug dine yndlingskrydderier i en rub eller marinér kødet, inden det skal over varmen, eller krydr blot med salt og peber.
Hvad er flanksteak?
Flanksteak er en okseudskæring, der sidder placeret under maven og bagtil. Franske slagtere kalder flanksteaken for bavette, og det er en forholdsvis lang og flad udskæring, der bruges til mange forskellige retter, eksempelvis plankebøf.
Grillet Flanksteak
Ingredienser
- 600 gram Flanksteak
- 1 tsk. Olie Smagsneutral
- Krydderier Salt og peber
Sådan gør du
- Sørg for at kødet har en højere temperatur end køleskabstemperatur, så det skal tages ud af køleskabet i god tid, gerne 20 minutter før det skal på grillen. Det passer typisk med at grillen skal varmes op, hvis du benytter dig af en gasgrill.
- Bland salt og peber med olien i en skål. Pensl kødet på begge sider og læg det steg det på direkte (høj) varme i 5 minutter på hver side.
- Lad kødet hvile/trække i 15-20 minutter. Lad det ligge på en rist eller på et skærebræt udækket.
- Skær kødet i tynde skiver, skråt indad mod dig selv. Det skal skæres på tværs af kødfibrene.
- Drys kødet med en god flagesalt og server straks.