Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grillet Flanksteak

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

19. maj 2018
Den typisk lidt oversete og billigere udskæring flanksteak er et fantastiske stykke kød og yderst velegnet til at grille. Se opskriften her...

Opskrift på grillet flanksteak

Er du én af dem, der går udenom flanksteaken i supermarkedets køledisk eller kølemontren hos slagteren? Det er en fejl.

Den typisk lidt oversete og billigere udskæring er nemlig et fantastisk stykke kød, der er yderst velegnet til grillen om sommeren eller på en grillpande.

Kødet er dejlig mørt, hvis det tilberedes med omhu og får lov at trække – og så kræver det, modsat andre udskæringer, ikke længe på grillen eller i ovnen.

Brug dine yndlingskrydderier i en rub eller marinér kødet, inden det skal over varmen, eller krydr blot med salt og peber.

Hvad er flanksteak?

Flanksteak er en okseudskæring, der sidder placeret under maven og bagtil. Franske slagtere kalder flanksteaken for bavette, og det er en forholdsvis lang og flad udskæring, der bruges til mange forskellige retter, eksempelvis plankebøf.


Antal: 2 personer

Grillet Flanksteak

Den typisk lidt oversete og billigere udskæring flanksteak er et fantastiske stykke kød og yderst velegnet til at grille. Se opskriften her...
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 600 gram Flanksteak
  • 1 tsk. Olie Smagsneutral
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Sørg for at kødet har en højere temperatur end køleskabstemperatur, så det skal tages ud af køleskabet i god tid, gerne 20 minutter før det skal på grillen. Det passer typisk med at grillen skal varmes op, hvis du benytter dig af en gasgrill.
  • Bland salt og peber med olien i en skål. Pensl kødet på begge sider og læg det steg det på direkte (høj) varme i 5 minutter på hver side. 
  • Lad kødet hvile/trække i 15-20 minutter. Lad det ligge på en rist eller på et skærebræt udækket.
  • Skær kødet i tynde skiver, skråt indad mod dig selv. Det skal skæres på tværs af kødfibrene. 
  • Drys kødet med en god flagesalt og server straks.  

Noter

Vores udgave af en grillet flanksteak er medium rare. Giv kødet 6 minutter på hver side for at få dem medium og 4 minutter på hver side for at få dem rare (rød).