Opskrift på grillet ananas med flødeskum, saltkaramelsauce & granatæble
Grillet ananas er genialt i det søde køkken. Den bliver både sprød og syrlig og sammen med en cremet, sødt og fed karamelsauce, får du en perfekt dessert.
Vi har opskriften fra bogen: “Brændende kærlighed – Lette og lækre bålretter“, hvor forfatteren Jakob Nusbaum skriver følgende om opskriften:
“Det her er min absolutte favorit blandt de søde bålretter. Det er den, jeg finder frem, når der er børn til stede, eller når jeg lige skal skabe den helt særlige afslutning på det gode bålmåltid, så alle går hjem med gode minder og et smil på læben. Det er et sikkert hit – hver gang. Den sprøde og syrlige ananas og karamelsaucen passer perfekt sammen. Men pas på med karamelsaucen – den er vanedannende.”
Grillet ananas med flødeskum, saltkaramelsauce & granatæble
Ingredienser
Grillet ananas
- 1 stk. Ananas
Tilbehør
- Flødeskum
- Karamelsauce salt
- Granatæblekerner kan udelades
Saltkaramelsauce
- 100 gram Smør
- 100 gram Brun farin
- 0.5 tsk. Salt
- 1.5 tsk. Vaniljesukker
- 1 deciliter Piskefløde
Sådan gør du
Grillet ananas
- Skær top og bund af ananassen, og stil den på højkant, så du kan skære skrællen af siderne. Skær ananassen i 2 cm tykke skiver. Grill dem, så de bliver lidt brankede og sprøde.
Saltkaramelsauce
- Smelt smør og brun farin i en gryde over middelvarme. Kom salt og vaniljesukker i, og tilsæt fløden, når farinen er smeltet.
Servering
- Anret de grillede ananas med flødeskum, karamelsauce og granatæblekerner.